0

"Не искаме нито порции, нито постове". Това коментира пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. 

"Не искаме нито порции, нито постове". Това коментира пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. 

"Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта", предупреди съпредседателят на ДБ. По думите му то „ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС“.

"Много хора имат интерес да сведат разговора до интрижки за постове. Не искаме нито порции, нито постове“, декларира лидерът на „Да, България“, според когото така разговорът се подменя.

„Аритметиката е ясна. Правителство в рамките на тези три формации (ИТН, ДБ и ИМВ - бел. ред.) не може да събере достатъчна подкрепа за пълноценно мнозинство. От наша гледна точка е важно да има управление, но то да бъде управление на дълбоката промяна. Много ясно сме казвали – доколкото има общи приоритети, дотолкова може да се говори за общност. Тя се простира дотам, докъдето се следват тези приоритети“, поясни Иванов. Относно усилията да се реализира първият мандат и заявките на „Има такъв народ“,  той изтъкна, че „този подход и тази формула от отказване от програмни очаквания, които са създадени и ангажименти, които са приети, е неприемливо не просто за ДБ“.

„За да подкрепим, ние трябва да видим минимум шанс това управление да свърши някаква работа“, допълни лидерът.

Иванов уточни, че когато се събере парламентът, ДБ ще покани ПГ на ИТН на публична дискусия по ключови теми и задачи.

"Разговори до момента на лидерско ниво не е имало, въпреки правените опити от страна на ДБ", потвърди Христо Иванов.