0

Х удожникът Стоян Чуканов, който е и председател на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, ще е новият национален координатор на българското земеделие в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел.

Художникът Стоян Чуканов, който е и председател на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, ще е новият национален координатор на българското земеделие в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел.


Той бе номиниран от земеделското министерство, след като браншовите организации в земеделието не се обединиха зад една обща кандидатура. Изборът на Стоян Чуканов за поста е одобрен от българското правителство вчера, а мандатът му ще е петгодишен, съобщиха Агроновините. Пред изданието Чуканов казва, че желае да е обединител на бранша, да защитава интересите на всички подсектори и ще се бори за изравняване на субсидиите. Сред приоритетите му ще е въвеждането на таван за директните плащания, чийто размер да се обсъди с бранша.