0

М ладият актьор от Народния театър Явор Вълканов спаси 2 изцяло продадени представления на спектакъла „Народът на Вазов“, като само за ден научи текста, репетира и подготви една от главните роли, за да замести болен колега.

Младият актьор от Народния театър Явор Вълканов спаси 2 изцяло продадени представления на спектакъла „Народът на Вазов“, като само за ден научи текста, репетира и подготви една от главните роли, за да замести болен колега.

Явор влезе суперуспешно в образа, изпълняван досега от Вальо Ганев – офицер интелигент в тила на фронта на Междусъюзническата война. В хода на действието той има диалози с героите на Константин Еленков и Васил Драганов, както и с Димитър Николов, представяйки се като поета от средна величина Кирилов, който коментира литературния живот в столицата и в частност персоната на Иван Вазов. Вълканов се представи блестящо в драматично-комедийния образ, създаден от автора Александър Секулов, а по време на аплодисментите в петък вечер на сцената излезе и режисьорката на спектакъла Диана Добрева, за да похвали специално младия актьор. Той е ученик на проф. Стефан Данаилов и участва още в постановките „Нова земя“, „Цветът на дълбоките води“, „Три високи жени“ и др.