0

П резидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика трогателен коментар в своя профил във Фейсбук за олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публика трогателен коментар в своя профил във Фейсбук за олимпийските ни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика.

Предлагаме ви написаното от Илиана Раева за момичетата от ансамбъла:

От всички поколения “златни момичета” на България, само тях нарекоха диамантите! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова.

Така ги нарече журналистът Найден Тодоров. Видя ги за първи път и каза, че те са от друго измерение.

Дойде Вера Маринова в залата преди 5 години и като ги видя, се обърна към мен и каза: ”Илиана, никога не сме имали такъв отбор!” Нещо подобно каза и Лили Игнатова, когато дойде в залата и ги видя за първи път.

Те стартираха кариерата си наистина с гръм и трясък! Целият свят ахна! Целият свят от специалисти, състезатели и треньори. Играеха своите шедьоври съчетания и покоряваха сърцата на всички, които ги гледаха. Не е случайно, че испански фенове ги нарекоха ”Кралиците” и навсякъде пътуваха, за да ги подкрепят.

Те са много силни, талантливи, респектиращо дисциплинирани, безкрайно трудолюбиви, но най-много се радвам на тяхната смелост! Да! Нямате представа, колко са смели! Мечтаеха твърде смело! Не искаха просто медал, а искаха ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ! Това беше най-смелата им мечта.

Винаги съм присъствала на големите състезания с идеята да помагам на треньори и състезатели като им вдъхвам кураж и вяра! Но истината на това състезание беше, че стоях до едни воини с толкова ясно изразена смелост и готовност за битка, че самата аз получих част от тази непоколебимост!

Нямате представа, какво спокойствие излъчваха. Да, вълнение имаше, но страх не виждах, не усещах. Те искаха на всяка цена своя златен медал! И го получиха с безапелационна класа и сила!

Това бяха 5 години наистина къртовски труд и отдаденост! Бяха най-силни на всички състезаниея, но или допускаха грешка, или им отнемаха титлата. Но получиха най-голямата титла - ОЛИМПИЙСКАТА! На тях им прилягаше най-много! Конкурентите ни бяха много силни, но ние рискувахме и направихме най-трудните съчетания. И рискът ни успя!

Голямо удоволствие е за мен да ги гледам на състезание, но най-голямото удоволствие е да ги гледам как работят в залата - истински, стопроцентови войници!

Няма хленчене, никога не маркираха, никога не се оплакаха!

Затова и получиха!

Те са най-яркото доказателство, че Бог обича смелите, силните и трудолюбивите!

Нека тези ДИАМАНТИ бъдат пример на всичките ни гимнастички, за да вярват, че когато искаш и знаеш как, мечтите се сбъдват!

Велики сте, момичета!

Респект и огромна обич към вас!

Благодаря, че сте възпитали такива истински, съвременни героини!

Респект!, написа Илиана Раева във Фейсбук, с което изрази възхищението си от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

А в друг свой пост в социалната мрежа Раева похвали горещо и треньора на златната петорка Весела Димитрова:

Весела Димитрова - големият герой и победител!

Работила съм с много треньори, все добри и талантливи! България притежава плеяда от фантастични специалисти.

Но Весела е съвкупност от толкова много таланти, че не съм изненадана, че именно тя е избраницата на Бог и Съдбата да получи най-голямото признание - треньор на олимпийски шампионки! Тя е блестящ хореограф, познава гимнастиката с най-важните и детайли, но на мен лично, най-много ми допада нейният мащаб! А това е много, много рядко качество.

Весела преживя всичко по пътя до най-големия връх в спорта на един треньор.

Появи се с гръм и трясък и от първата година до Олимпийските игри бяхме с най-силния ансамбъл в света! Да! Никой не беше по-силен и можещ тези 5 години! С разлика! С разлика, която показаха и оценките в крайното класиране на Олимпиадата!

Всяко нейно съчетание е шедьовър. Дори и с този ненормален правилник.

Знам, че следващите и съчетания по новите правила отново ще предизвика възторга на многобройните ни фенове, защото просто тя е Весела Димитрова, първата треньорка на България достигнала най-високия връх в спорта - Олимпийски златен медал!, завърши Раева.