0

С ивият дигитален мрак в интериора на един безшумен автомобил може да бъде оживен от стилна и позитивно предразполагаща комбинация от висококачествени материали, вписани в оригиналния дизайн на пътническото пространство. Този път дизайнерите от най-доброто българско ателие Vilner са преработили интериора на Tesla Model 3, като са създали една неповторима атмосфера на тишина, спокойствие и пленително гостоприемство, което ви обгръща като домашна дреха.

Сивият дигитален мрак в интериора на един безшумен автомобил може да бъде оживен от стилна и позитивно предразполагаща комбинация от висококачествени материали, вписани в оригиналния дизайн на пътническото пространство. Този път дизайнерите от най-доброто българско ателие Vilner са преработили интериора на Tesla Model 3, като са създали една неповторима атмосфера на тишина, спокойствие и пленително гостоприемство, което ви обгръща като домашна дреха.

Това е плетеница от тъкани и материи с магнетични цветове и изтънчен аромат, които изпълват със смисъл и жизнен тонус симбиозата от форма и функция – олицетворение на изискания перфекционизъм, който кореспондира с висшата академична класа на изящните изкуства. Ръчно изваяният шедьовър на студио Vilner подкупва с рафиниран лукс, който поглъща сетивата. Част от тъмната основа на фабричната екокожа в интериора на Tesla Model 3 е запазена, така че направените впоследствие промени да изпъкнат още по-ярко.

В центъра на композицията е тюркоазената вълнена дамаска с декоративен релеф, подобен на пепит. С нея са облечени основните части от седалките и облегалките. Същият цвят, но вече в по-равен десен, в който проникват почти незабележими кафяви нишки, се дублира още веднъж върху страничните колони и централната конзола, като обхваща изцяло сектора около прозрачния люк на покрива.

Твърде рафинираната и монотонна атмосфера в купето на оригинала, в която доминират всички нюанси на черното, контрастира и със светлите акценти на кожените елементи с топъл меден оттенък, интегрирани към седалките, облегалките за глава и двата горни ръба на централната конзола. При Tesla Model 3 стандартното арматурно табло е заменено от самостоятелен сензорен екран, а на негово място е поставен декоративен дървен панел. При преработката, направена от Vilner, присъствието на този семпъл елемент е допълнително подчертано, тъй като част от кожата, използвана за тапицерията на вратите е с подобен цвят и така се създава усещането, че таблото плавно прелива към тях.

Сенниците и предпазните колани също са подменени с цветни, както е декориран и малкият детайл на волана с надпис Airbag. Всичко това придава на един типичен за дигиталната епоха автомобил неподправена изисканост, характерна за отдавна отминали времена, изпълнени с безметежност и идеализъм.