0

Със смайващо шоу в Дубай беше лансиран първият всъдеход на Jaguar - F-PACE. Събитието беше осъществено от британската марка по повод на дебюта на мощния и елегантен кросоувър на пазара в Близкия Изток. Като подобаващо признание към града, известен със своя новаторски дух, Дубай беше достойният избор за Jaguar да покаже F-PACE в региона със зрелищно шоу върху фасадата на световноизвестната и емблематична сграда - Бурдж Халифа. Хиляди жители на Дубай, туристи и VIP гости се събраха да гледат спектакъла, който беше видян и в целия свят от зрителите на онлайн каналите на Jaguar. Шоуто започна с впечатляваща прожекция на градския пейзаж на Дубай върху огромния централен панел на фасадата на Бурдж Халифа с рева от мотора и контурите на F-PACE, спускащи се по цялата дължина на сградата.

Красиво изписан арабски калиграфски символ от известния художник Уисам Шоукат се появи след това на фасадата преди изображението да се пръсне и изчезне от екрана. Кулминацията на спектакъла беше драматичното появяване на Jaguar F-PACE издигнат на почти 6 метра от земята в рамка от многоцветни фойерверки. Синхронизирано появяване на колата се случи и до статуята „Кон 2007” на Фернандо Ботеро около Дубай Мол пред Бурдж Халифа. По-късно автомобилът беше достъпен за гостите за разглеждане отблизо и за лични впечатления.

С обща площ от 32 467 кв.м фасадата с LED светодиоди на Бурдж Халифа държи рекорда на Гинес за „Най-голяма осветена със светодиоди фасада в света”. Тя направи възможно шоуто на Jaguar с използването на 70 000 светодиода, синхронизирани по цялата внушителна конструкция, издигаща се на впечатляващите 828 метра. Jaguar отбеляза повода с ексклузивно събитие, проведено в изконно британския Fortnum & Mason с изглед към Бурдж Халифа - подходящо място за британската марка, където VIP гостите бяха посрещнати с несравнима гледка към постепенно разгръщащото се и спиращо дъха шоу.

Изцяло новият Jaguar F-PACE е динамичен и мощен кросоувър, който предлага комбинация от стилен външен дизайн, вдъхновен от спортен автомобил, и практичен, просторен и луксозен интериор. Новият Jaguar F-PACE е проектиран, конструиран и произведен в Обединеното кралство. Моделът е преминал обстойни регионални тестове в Центъра за инженерни изпитания на Jaguar в Дубай и сега може да се поръча при търговците на Jaguar в региона на Близкия Изток и Северна Африка.