0

П реди броени дни в САЩ беше представен новият Jeep Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybrid (зареждащ се хибрид). Тъй като марката Jeep се стреми към бъдеще на нулеви вредни емисии и пълна свобода извън пътя, изцяло новото Grand Cherokee за първи път ще предложи плъгин хибридна технология, комбинирана със задвижването на четирите колела 4xe. Новият модел ще дойде в Европа през 2022 година.

Преди броени дни в САЩ беше представен новият Jeep Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybrid (зареждащ се хибрид). Тъй като марката Jeep се стреми към бъдеще на нулеви вредни емисии и пълна свобода извън пътя, изцяло новото Grand Cherokee за първи път ще предложи плъгин хибридна технология, комбинирана със задвижването на четирите колела 4xe. Новият модел ще дойде в Европа през 2022 година.

Петото поколение на Jeep Grand Cherokee се превърна в най-награждаваният модел в категорията SUV през последните 30 години. За по-малко от година всъдеходът спечели безброй отличия в индустрията и разби очакванията, като стана най-технологичният, луксозен и високопроходим Jeep Grand Cherokee досега.

Изцяло новият Jeep Grand Cherokee се характеризира с перфектен баланс между динамика на пътя, офроуд възможности и електрифицирано задвижване. Създателите на изцяло новия Jeep Grand Cherokee са взели предвид обратната връзка от клиентите и са направили най-награждавания всъдеход за всички времена още по-добър за предстоящото пето поколение.

Новият Jeep Grand Cherokee е оборудван с повече силови агрегати, както и с плъгин хибридна технология 4xe (PHEV), насочена към достигане на приблизително 40 км шофиране изцяло на ток и комбиниран пробег на шофиране над 700 км. Това е най-способният и устойчив Jeep Grand Cherokee досега с нулеви вредни емисии.

Новият Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe завладя трасето Rubicon в изцяло електрически режим на движение и позволява по-добро сцепление и атака на скали и неравни терени. Новият всъдеход е оборудван със системата Uconnect от пето поколение с първи в сегмента екран на пътника отпред, нова система за забавление с висока разделителна способност на задната седалка и системи за активно шофиране.

Новият Jeep Grand Cherokee предлага повече пространство и гъвкавост в салона за пътниците и увеличено товарно пространство, като предлага подобрени нива на комфорт и повече простор, включително напречно поставяне в багажника на стикове за голф.

За повече лукс и комфорт в купето са използвани висококачествени материали, които го правят най-луксозния Grand Cherokee досега. За перфектния саунд в интериора се грижи първокласна 950-ватова аудиосистема Macintosh с 19 високоговорителя, безжично свързване към Apple CarPlay и Android Auto.

За безопасността на пътниците в новия Jeep Grand Cherokee са интегрирани над 110 усъвършенствани функции за сигурност, включително асистент за активно управление с практически автоматизирано шофиране, плюс камера с 360-градусов изглед и функции за нощно виждане.

Новият Jeep Grand Cherokee е проектиран така, че да осигури несравними възможности и изненадваща динамика при шофиране. Неговите легендарни системи 4х4 Quadra-Trac I, Quadra-Trac II и Quadra-Drive II, пневматично окачване Quadra-Lift и система за управление на сцеплението на Selec-Terrain отличават новия Grand Cherokee с легендарните офроуд възможности на марката Jeep, които продължават и в новия модел.