0

А ржентина победи Египет с 1:0 на футболния турнир на Олимпийските игри в Токио. Главен съдия на срещата бе Георги Кабаков, който получи отлична оценка за ръководенето на двубоя. Той извади пет жълти картона само през второто полувреме. Единственото попадение в срещата бе дело на Факундо Медина в 52-ата минута.Аржентина победи Египет с 1:0 на футболния турнир на Олимпийските игри в Токио. Главен съдия на срещата бе Георги Кабаков, който получи отлична оценка за ръководенето на двубоя. Той извади пет жълти картона само през второто полувреме. Единственото попадение в срещата бе дело на Факундо Медина в 52-ата минута.

Аржентина победи Египет с 1:0 на футболния турнир на Олимпийските игри в Токио. Главен съдия на срещата бе Георги Кабаков, който получи отлична оценка за ръководенето на двубоя. Той извади пет жълти картона само през второто полувреме. Единственото попадение в срещата бе дело на Факундо Медина в 52-ата минута.Аржентина победи Египет с 1:0 на футболния турнир на Олимпийските игри в Токио. Главен съдия на срещата бе Георги Кабаков, който получи отлична оценка за ръководенето на двубоя. Той извади пет жълти картона само през второто полувреме. Единственото попадение в срещата бе дело на Факундо Медина в 52-ата минута.

Така Аржентина вече има една победа и една загуба. В другата среща от групата Испания победи Австралия с 1:0. Победното попадение отбеляза Микел Оярсабал, който в 81-ата минута засече с глава центриране на Марко Асенсио. Това беше първи гол за иберийците на олимпийски игри от Сидни 2000 насам. Ла Фурия е първи в класирането на група „С“ с актив от 4 точки. Австралия и Аржентина имат по 3 пункта, а Египет е последен с 1 точка.

Защитаващият титлата си от Рио 2016 тим на Бразилия завърши 0:0 с Кот д’Ивоар в мач от Група D. И двата тима спечелиха първите си срещи, като бразилците надиграха Германия с 4:2, а котдивоарците надвиха Саудитска Арабия с 2:1. Африканците пропуснаха златен шанс, тъй като дълго време играха с човек повече на терена, Още в 13-ата минута Дъглас Луис получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващ се напред противников футболист. В 79-ата минута обаче и Кот д’Ивоар остана с 10 души на игрището, тъй като Ебуе Куаси получи втори жълт, съответно червен картон. В другата среща от групата Германия победи Саудитска Арабия с 3:2.

Ветеранът Андре-Пиер Жиняк се превърна в герой за Франция и бе с основен принос за драматичната победа на “петлите” с 4:3 срещу ЮАР. 5 минути преди края французите губеха с 2:3 в резултата. Това е първа победа за “петлите” на олимпийския турнир и тимът запазва шансове да продължи във фазата на директните елиминации. Япония се наложи над Мексико с 2:1 и записа втората си победа в групата.