0

Т ова е най-новият признак за икономическо разделение между богатите и бедните в пандемията: Заможните купуват повече бижута от висок клас като диамантени пръстени и златни огърлици, информира Си Ен Ен.

Това е най-новият признак за икономическо разделение между богатите и бедните в пандемията: Заможните купуват повече бижута от висок клас като диамантени пръстени и златни огърлици, информира Си Ен Ен.

Според „Edahn Golan“, основател на „Edahn Golan Diamond Research & Data“, покупките на изящни бижута в САЩ се възстановяват в сравнение с първите месеци на пандемията и започват да набират скорост през лятото. Продажбите са нараснали с почти 10% до 5,25 млрд. долара през август в сравнение със същия месец на 2019 г., сочат последните данни.
„Signet Jewellers“, която притежава и управлява търговците на дребно „Kay Jewelers“ и „Zales“, заяви, че предварителните продажби на компанията за август за всички бижута са се увеличили с 10,9% в сравнение с предходната година.


Междувременно „Тифани“, верига, която беше силно засегната от спада в туристическите посещения на магазини, заяви миналата седмица, че продажбите в САЩ през август и септември са намалели с нисък процент.
Компанията, която в момента е въвлечена в нашумяла съдебна битка с френския конгломерат от луксозна марка LVMH по повод сделка за сливане, също подчерта силното представяне на своята линия T1, новата си колекция от златни бижута с диаманти.
Подобрението на състоянието на бижутерската индустрия идва, тъй като икономическото възстановяване на САЩ губи интензитет след бързото възстановяване, наблюдавано през лятото.
Някои икономисти твърдят, че икономическото възстановяване изглежда K-образно, където най-богатите американци се възстановяват бързо, докато домакинствата с ниски и средни доходи, не.
Даниел Бахман, американският икономически наблюдател на „Deloitte“, заяви, че пандемията е засегнала пазара на труда неравномерно.
“Най-ниското ниво беше ударено силно и честно казано, те не купуват бижута”, каза той. „Високото ниво се основава на неизползваните доходи, а в момента процентът на спестявания е много висок.“