0

С новоасфалтирани улици в навечерието на изборите могат да се похвалят жителите на някои населени места в пазарджишко, като в самия ден на изборите кипеше трескав ремонт в близкото до областния град село Юнаците.

Преди 2 дни неизвестен благодетел асфалтира улица в Пещера, а един от кандидатите за кмет в община Септември и известен бизнесмен изпрати техника на фирмата си, за да бъде асфалтирана една от улиците в град Ветрен.

Ударните ремонти едва ли са случайни дни преди надпреварата за кмет, кметове на населени места и общински съветници и за някои от тях вече има реакция-или от партия-конкурент, или от съответната община, на чиято територия се намира въпросният пътен участък. За нерегламентираните ремонтни дейности са подадени жалби.

По една от националните телевизии в неделя показаха как опашка от хора се вие пред секция в пазарджишкото село Мирянци, където има дописване на 71 нови избиратели. Никой в селото не ги познава, нито е виждал новите си съселяни, а според представители на местната секционна комисия списъците с допълнителните гласоподаватели е бил поставен “тихомълком“ в събота вечерта на витрината на търговски обект, за да не може да бъде подадена жалба в последния момент.

Една от партиите реагира за залепени на по-малко от 10 метра предизборни плакати на един от кандидатите във Велинград.