0

С пиране на корупционните практики и пренасочването на средства за жизненоважни сектори като образование и здравеопазване са приоритети в предизборната програма на ПП „Продължаваме промяната“. Това заявиха в Бургас Кирил Петков и Асен Василев, които заедно с водача на листата в морския град Константин Бачийски се срещнаха с избиратели. Те бяха категорични, че цел №1 в работат им е борбата с корупцията.

Спиране на корупционните практики и пренасочването на средства за жизненоважни сектори като образование и здравеопазване са приоритети в предизборната програма на ПП „Продължаваме промяната“. Това заявиха в Бургас Кирил Петков и Асен Василев, които заедно с водача на листата в морския град Константин Бачийски се срещнаха с избиратели. Те бяха категорични, че цел №1 в работат им е борбата с корупцията.

„За Бургас имаме много специфични идеи за развитие. Още когато бях министър на икономиката видях летището в Равнец, като след тази среща има сериозен интерес и доколкото знам вчера е имало среща на инвеститори с областния управител. Развитието на Бургас като град, в който да се развива индустрията, да има продукти с висока добавена стойност, туризъм са само част от приоритетите ни за града. Истината е, че независимо какво правим първата ни стъпка е да имаме нулева корупция. И тази нулева корупция ще бъде както на национално ниво, така и на местно. Това ни е приоритет №1. Ако спрем 8-те млрд., които изтичат всяка година, ще има средства и за инфраструктура, и за здравеопазване, което знаем, че е голяма болка на града. Ще има и за образование, което е голяма болка на национално ниво“, заяви Кирил Петков. 
"Няма малка корупция. Единствената, толерирана от нас корупция ще бъде нулевата. Това означава да направим системата да работи така, че всеки, който си помисли, че може да има корупция да поема риск. Нулевата корупция всъщност е нулева толерантност към корупцията. Има държави, които са постигнали огромни успехи. Ще дам за пример Руанда, където арестуваха трима министри и министър председател за корупция, с което паднаха от 150-то на 34-то място за три години. Ако в центъра на Африка това може да се постигне, аз мисля, че в България има много по-голям потенциал“,  допълни още Петков.


Според Асен Василев  целта на предстоящите избори ще бъде събиране на 121 депутатски места и съставяне на работещо правителство. „Борим се да спечелим 121 гласа с различните формации, за да можем да съставим правителство. Изключително важно е да има правителство. От март месец в Парламента имаме приета актуализация на бюджет и две поправки на закона. Имаме поне 50 закона, които чакат за въвеждане в национално законодателство в регулацията на ЕС, по част от тях започват да текат и наказателни процедури. Крайно време е да спрем да наливаме вода в пясъка. Правехме го 30 години“, каза Василев. 
На тези избори ще докажем, че Бургас вече не е бастион на ГЕРБ, допълни водачът на листата в морския град Константин Бачийски. „През последните 10 години  аз и екипа, с който работя, извадихме доста от безобразията и нередностите, които се случват около община Бургас. Знаете за незаконната продажба на поликлиниката в Меден рудник, опитът за отдаване на Морската градина на Бургас на чуждестранна фирма със съмнителен произход, случаят с Росенец и редица други каузи. Досега го правехме сами, но дойде моментът да обединим усилия с хора като Кирил и Асен, които имат желание да променим цялата държава. Основният проблем на Бургас е липсата на икономическо развитие на младите хора. Бургас е един хубав, красив, но и за съжаление обезлюдяващ се град. Голяма част от младото поколение избира да замине за София или за чужбина, основно поради икономически причини“, заяви още Бачийски.