0

Не всички имат късмет около празниците и един от тях е г-н Лиу, който е жител на провинция Чунцин в Китай и разби суперавтомобил за $4.1 милиона, Koenigsegg Argera R в предпазните огради на тротоара.

Според Daily Online, водачът е идентифициран като г-н Лиу и е бил задържан от полицията за шофиране под въздействието на алкохол. Китайските медии говорят за инцидента като най-скъпата автомобилна катастрофа в китайската история.

Свидетели съобщават, че г-н Лиу изобщо не слезнал да огледа щетите. Вместо това, той останал зад волана криейки лицето си в продължение на два часа, докато пътната помощ се появила.

Още по-лошо, съобщава се, че колата е без регистрационни номера, като говори, че шведския суперавтомобил може да не е бил застрахован.

Дори водачът да не е употребил алкохол, Agera R не е лесна за управление кола. Елегантният швед се захранва от 5.0-литров битурбо V8 двигател, който разполага с 1140 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди. С леката си конструкция и безброй конски сили на разположение е лесно ситуацията да излезе извън контрол доста бързо.

Не е ясно колко ще струва да се оправи колата. Въпреки това, най-вероятно тя ще трябва да бъде изпратена обратно в Швеция, за да бъде напълно възстановена.