0

Б алът в музея "Метрополитън", който по традиция е най-бляскавото модно събитие отвъд Океана, получи поредно отлагане. Това даде шанс на звездите в рамките на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ да се развихрят и да дефилират по червения килим като на моден парад. „Монитор“ подбра знаменитостите, които биха триумфирали в категория за най-добър тоалет.

Балът в музея "Метрополитън", който по традиция е най-бляскавото модно събитие отвъд Океана, получи поредно отлагане. Това даде шанс на звездите в рамките на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ да се развихрят и да дефилират по червения килим като на моден парад. „Монитор“ подбра знаменитостите, които биха триумфирали в категория за най-добър тоалет.

Няма как да не започнем с

българската актриса Мария Бакалова

която не получи заветната статуетка, но пък обра погледите на модните критици. Пред сп. Vanity Fair звездата от „Борат 2“ заяви, че разказва истории с всеки от тоалетите, които носи през този награден сезон. Подготовката й за участието в церемонията започва в неделя сутринта в хотелската й стая в центъра на Лос Анджелис. Стилистката й Джесика Пастър, фризьорът Байрън Уилямс и гримьорката Келси Денихан получиха задачата да я превърнат от Пепеляшка в принцеса. Заедно се спират на вечерна рокля на "Луи Вюитон" с дълбоко деколте, решена в бял цвят. Зашеметяващи диамантени обеци допълваха визията й. Би Би Си отбеляза, че Бакалова е намерила най-лесния начин да се спазва социалната дистанция с широката си шест метра пола, изработена от сто метра тюл. "Ако някой си заслужи поява на червения килим тази година, това е Мария", отсичат от Би Би Си.

На белия цвят заложи и Вайола Дейвис, която се бореше за „Оскар“ за най-добра женска роля за „Ма Рейни: Майката на блуса“. Тя блесна с рокля с изрязана горна част, дело на дизайнерите на "Александър Маккуин". Лора Дърн се появи с

бяла пола от пера и черен топ

с поло яка на "Оскар де ла Рента". Клои Жао, която влезе в историята като втората жена изобщо и първата цветнокожа, която печели "Оскар" за режисура, се довери на "Ерме". Тя се появи с бели кецове и коса на две плитки. Дългата до глезените й рокля беше в неутрален тон, обсипана с безброй дребни мъниста.

Певицата Андра Дей и актрисата Кери Мълиган спечелиха овации с избора на златно, а Зендая впечатли с жълт тоалет. "Андра Дей и Зендая наложиха тона на пролетния стил и ни предстои да показваме пъпчета през целия сезон. И двете дами се появиха с изрязани модели, които внесоха глътка свеж въздух в модата на червения килим", коментира модната редакторка на „Есенс“ Нанди Хауърд.
Дей се разходи със секси златна рокля на Вера Уанг с дълбока цепка до хълбока от едната страна и изрязана до талията от другата, допълнена от обеци с жълти диаманти. Кери Мълиган пък избра модел на "Валентино" с изрязан топ металик и пищна бална пола. На същия бранд е и тоалетът на Зендая, която е с

над 183 карата диаманти

в бижута на "Булгари".
Червеният цвят също беше силно застъпен на церемонията. На него се спряха Рийз Уидърспун, която се довери на "Диор", както и Анджела Басет, която заложи на вечерна рокля на "Алберта Ферети" с бижута с рубини и диаманти на "Шопар".
Одобрението на модните критици получи и Реджина Кинг, която откри шоуто със светлосиня рокля на "Луи Вюитон" с криле на раменете и сребърни ленти.
"Реджина Кинг

внесе фантазия на червения килим

която липсваше силно на зрителите. Бебешкосиният цвят и раменете като криле създаваха ефирно усещане, а в съвременната линия на деколтето извиси глас висшата мода", заяви Ирина Гречко, старши моден редактор на лайфстайл сайта Refinery29.com.

Що се отнася до мъжете на церемонията – мнозина от тях решиха да забравят вратовръзките си вкъщи. Впечатление направиха Риз Ахмед, Лесли Одъм-младши и Даниъл Калуя. Ахмед се появи в „Прада“, Одъм облече „Бриони“, а Калуя разходи

смокинг на "Ботега Венета"

Трейвън Фрий, един от режисьорите на наградения късометражен игрален филм "Двама далечни непознати", смеси холивудската фантазия с реалния живот. Той сложи смокинг в черно и жълто на "Долче и Габана". На ревера си Фрий и колегата му Мартин Дездмънд Роу носеха брошки с числата 24 и 2 - номерата на състезателните фланелки на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана.