0

В жегите почти не ни се яде, камо ли да ни се готви. И все пак, ако искате да приготвите нещо питателно, но леко и разхлаждащо, спокойно може да се доверите на тази рецепта за зелено гаспачо.

В жегите почти не ни се яде, камо ли да ни се готви. И все пак, ако искате да приготвите нещо питателно, но леко и разхлаждащо, спокойно може да се доверите на тази рецепта за зелено гаспачо.

Необходими продукти:

  • краставици - 1 бр. (около 250 г)
  • авокадо - 2 бр. добре узряло
  • лук - 1/4 глава, 40 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кориандър - 2 стръка, свежи листа
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • оцет - 15 мл
  • зехтин - 50 мл + за поръсване
  • лед - 100 г натрошен

Начин на приготвяне:

Авокадото обелете и наситнете. Сложете в блендер. Смесете го с почистените, измити и нарязни краставица, чушка и кориандър. Добре е да махнете семките от краставицата и вътрешната бяла част от чушката, за да се получи по-добра консистенция при блиндирането.

Добавете чесъна, лука, сол, леда и 300 мл вода. Блендирайте всички състави за здравословната супа.

Сипете оцета и зехтина, блендирайте отново. Готовата студена супа може да овкусите с още сол или да добавите вода, ако е необходимо.

Ако желаете, сервирайте вкусното гаспачо, поръсено с капки зехтин и авокадо.

Добър апетит!

Автор: Йорданка Ковачева, gotvach.bg