0
Лн ната лудница вече започна, а парковете и градинките са препълнени от тичащи и играещи деца, които се наслаждават на ваканцията си. Най-интересното на тази гледка е шоуто на колела, което малчуганите изнасят с най-различни триколки, колелета, тротинетки, ролери и други подобни „превозни средства”.
Тотален хит в момента са колелетата за баланс, които са без педали и се бутат само с крака. Фурор направиха и тротинетките, които се движат на същия принцип. Хубавото е, че подобни атрибути се предлагат в най-различни размери и са подходящи както за малките, така и за по-големите хлапета.
Свобода
Все по-често малчуганите, които вече са направили първите си крачки, изпитват огромното желание да се придвижват сами. До този момент комфортът на бебешката количка е бил най-важното нещо за малкия човек. Но веднъж разбрало, че може да бъде самостоятелно, нуждата от свобода надделява над детето и то започва да проявява интерес към всичко, което може да управлява само.
Да шофира, да бута с крачета или овладява лудостта на колелцата, с други думи да изразходва енергия. В случай че детето все още не е проходило, но стои стабилно и прави опити за първите си крачки, най-подходящият избор са проходилките тип буталки. В интернет можете да ги намерите с ключовa думa walker. Те са особено популярни сред бебетата в последните години, защото са направени така, че малчуганът да се чувства самостоятелен и сигурен. Освен това са шарени, светещи и интересни. Друг вариант е да замените количката с триколка.
Тя също има дръжка, така че вие да управлявате, но децата все пак усещат някаква самостоятелност. Най-добре е да вземете такава с педали, защото когато малчуганът порасне, ще може да я ползва като колело.
Съкровища
Ако пък малкото човече вече ходи, можете да заложите на количките, които се бутат с крачета. В повечето случаи те също светят, имат мелодии, а седалката им се повдига и вътре хлапетата могат да събират своите „съкровища“ (имаме предвид камъчета, пръчки и други находки от околната среда). Друг вариант за малките-големи бебета са кончетата. Те се предлагат под формата на люлки, но на някои от тях долната част се маха и кончето остава на колела. Подобно нещо е подходящо както за вкъщи, така и за навън за разлика от гумените кончета, върху които децата скачат и е по-безопасно да се ползват само у дома.
Рали
В момента най-модерните превозни средства сред хлапетата над 2 години пък са тротинетките и колелата без педали за баланс. Малчугани в паркове и градинки организират истинските рали състезания с новите си мании. Най-хубавото е, че тротинетките, а и колелетата без педали са подходящи както за момченца, така и за момиченца. Магазините и в момента гъмжат от разнообразие на модели, цветове, височина и цени. Най-евтините тротинетки започват от 30 лв. заради намаленията около деня на детето. Колелетата без педали пък стартират от около 50 лв. И макар те несъмнено да са хитът на сезона, винаги има място и за добрите стари ролери, скейтборди или пък за обикновените нормални велосипеди. Истината е, че става ли въпрос за разходка и забавления навън, хлапето лесно може да бъде „запалено“ по дадено нещо, особено ако и вие се включите в действието. Защото докато са по-малки, за децата няма нищо по-хубаво от това да се посмеят на мама, която залита с ролерите, или пък на татко, който криви кормилото на колелото, и да демонстрират колко по-успешни са в това от вас самите. Така че каквото и превозно средство да изберете за вашия малчуган, най-важното е да сте до него, когато той се учи да го кара или управлява. Вие сте хората, които трябва да ги насърчават, напътстват, вдъхновяват и пазят. Затова заредете домашната аптечка с лейкопласт, памук и риванол и бегом навън с децата!