0

М алки стаи и неуредици с транспорта тормозят български и чуждестранни спортисти в Токио. Участникът ни в спортната гимнастика Дейвид Хъдълстоун проведе вече тренировка в официалната зала, където в събота сутринта ще е и квалификацията му за многобой. Той обаче се оплака от натрупана умора заради часовата разлика.

Малки стаи и неуредици с транспорта тормозят български и чуждестранни спортисти в Токио. Участникът ни в спортната гимнастика Дейвид Хъдълстоун проведе вече тренировка в официалната зала, където в събота сутринта ще е и квалификацията му за многобой. Той обаче се оплака от натрупана умора заради часовата разлика.

Оказа се, че Дейвид и другите гимнастици са преживели и неуредици с транспорта, който е трябвало да ги отведе от олимпийското село до залата. „Чакахме 2 часа автобуса. Навън беше 33 градуса и добре, че ни прибраха в зала с климатик“, оплака се негов колега пред руските медии.

Оказа се, че домакините не са помислили за по-високите състезатели от волейбола и баскетбола, които трябва да се настаняват в малки стаи в селото и да спях на къси легла. Снимки на 213-сантиметровия Артьом Волвич от волейболния тим на Русия, който не може да стои прав в стаята си обиколиха социалните мрежи.

Тренировка в официалната зала проведоха и състезателките ни в бадминтона. Кортовете изпробваха както сестри Стоеви, така и и Линда Зечири, а всичко след това си направиха снимка с олимпийските кръгове, изрисувани на него.

Стефани и Габриела Стоеви ще започнат в събота рано сутринта българско време участието си в турнира по бадминтон. Сестрите излизат в първия си мач в 5,40 ч. срещу петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея).

Неприятности с излитането си за Токио пък имаха стрелкините Антоанета Костадинова и Селин Али. Те тръгнаха в понеделник вечерта за Япония, но поройният дъжд над София забави полета им до Истанбул и трябваше да препускат, за да не го изпуснат.