0

К онституционен дебат, но може да не се наложи свикването на ВНС. "Това ще решим ние, партиите, които сме първа полити сила, партиите на протеста, конституционалисти, магистрати и прокурори. Този път Конституция няма да се прави от безхаберници и на тъмно, за една нощ. Това заяви лидерът на "Изправи се, БГ" Мая Манолова във видеообръщение вав Facebook.

Конституционен дебат, но може да не се наложи свикването на ВНС. "Това ще решим ние, партиите, които сме първа полити сила, партиите на протеста, конституционалисти, магистрати и прокурори. Този път Конституция няма да се прави от безхаберници и на тъмно, за една нощ. Това заяви лидерът на "Изправи се, БГ" Мая Манолова във видеообръщение вав Facebook.

Според нея от Борисов сега се очаква просто да внесе предложение за кабинет. "Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито модела, по който Борисов управлява", каза тя.

Манолова припомни, че ако Борисов не състави кабинет, тогава мандатът ще бъде връчен на Слави Трифонов, а неговата партия заедно с "Демократична България" били естествените партньори на "Изправи се, БГ".

По думите й комисия по ревизията ще провери как Борисов харчеше народните пари и това ще първият ангажимент на формацията. Тази комисия ще разследва черните каси на властта, каза още Манолова. 

Според Манолова втората задача е промяна в Закона за извънредното положение, за да бъде оказана подкрепа на бизнеса и на домакинствата. "Ние ще бъдем парламентарен омбудсман. Дали му хареса на Борисов или не, това не е въпрос, който решава той. За 11 г. управление той не е разбрал, че депутатие не са вещи, не се дават на консигнация", подчерта Мая Манолова.

Тя подчерта, че Борисов и моделът му си отиват. Манолова се закани да върне ролята на парламента.