0

М артина Апостолова спечели наградата за най-добра актриса на 37-ото издание на престижния Международен филмов фестивал Fajr в Техеран, Иран.

Мартина Апостолова спечели наградата за най-добра актриса на 37-ото издание на престижния Международен филмов фестивал Fajr в Техеран, Иран.

За пореден път силната актьорска игра на българката в дебютния пълнометражен игрален филм „Ирина“ на режисьорката Надежда Косева бе заслужено отличена. Младата актриса вече има призове за водеща женска роля на екрана от кинофестивалите във Варшава, където бе международната премиера на лентата, „Златната роза“ във Варна, от форумите в Котбус, Тбилиси и Хонконг. Статуетката „Сребърен Симург“ бе получена на церемонията по връчване на наградите на фестивала Fajr от продуцента Стефан Китанов, тъй като Апостолова не присъстваше лично в Техеран.

Пълнометражният дебют на Надежда Косева се радва на огромен успех и не спира да печели признание на фестивалните подиуми по света, а ще излезе на големия екран у нас в началото на есента. „Ирина“ е продукция на Арт Фест в копродукция с Фронт Филм, Доли Медиа Студио и Райт Солюшънс, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз и Югоизточната европейска филмова мрежа.

Киноразказът запознава зрителите с Ирина, която живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът й (в ролята – Христо Ушев) е осакатен при злополука, а тя – уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш... „Благодарение на „Ирина“, целия екип и главно на Надя (Надежда Косева) се озовавам на невероятни места, по невероятни причини. Прекрасно е. Благодарна съм от душата си“, пише в своя профил във Фейсбук младата актриса.