0

Новата Mazda MX-5 беше избрана за „Автомобил на годината” в Япония. Церемонията по награждаването на най-добрите автомобили на годината за Страната на изгряващото слънце се състоя в Токио. Престижното отличие беше присъдено на новия роудстър Mazda MX-5, който получи бал от 442 точки от журито на конкурса. Вълнуващият открит модел плени членовете на журито с красота и удоволствие от шофирането. На второ място с 401 точки се класира Honda S660, а третата позиция остана за BMW Серия 2 Gran Tourer, който японците избраха за най-добър вносен автомобил.

С тазгодишната победа Mazda печели за втора поредна година престижното отличие в Япония. През миналата година призът „Автомобил на годината” в Япония получи Mazda 2.

Екипът от инженери и дизайнери, създал новата Mazda MX-5, с радост получиха престижното отличие.

Наградата беше получена от вицепрезидента на Mazda Киоши Фудживара, който развълнуван сподели: „Минахме през трудни моменти по време на финансовата криза и земетресението през 2011 година, но винаги се придържаме към нашите основни принципи и отново създадохме печелившата формула”.

Освен основните награди, бяха обявени и победителите във второстепенните категории. Новото Suzuki Alto спечели в класа на малките коли, а Tesla Model S получи награда за иновации. Новата Toyota Mirai беше удостоена с награда за технологични постижения в популяризирането на задвижвани с водород превозни средства.