0

„Искам скъпи братя и сестри да знаете, че сте голяма ценност и не си продавайте гласа за 30 или 50 лв. Не си продавайте гласа. Има една партия, която ще ви защитава, ще ви пази гордостта”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който заедно с Централния лъч на движението се срещна с жители на кв. „Боровец“ в Кърджали.

“Пред вас стои председателят и централното ръководство на единствената партия, която по време на цялата кампания казва: България не е само София, с нейните жълти павета, ние сме единствената партия, която казва кв. „Боровец“ на Кърджали също е България”, каза Местан от трибуната.

Той бе категоричен, че е необходима национална политика за облагородяване на всички малцинствени квартали. „България ще стане истински европейска страна, когато и кв. „Боровец” заприлича на европейски квартал. Това не е политическа цел на ДПС, това е каузата на Движението за права и свободи”, посочи той и призова в неделя всички да гласуват за Хасан Азис за кмет на Кърджали. Днес Местан даде и пресконференция. „Има политически партии, които повтарят една устойчива мантра – нашата цел е да извадим ДПС от местното самоуправление. Други отиват по-далеч – да изстържат ДПС от обществено-политическия живот на страната. На 25 октомври ще има една много неприятна изненада за тези политически сили. ДПС не само че няма да бъде извадено от местното самоуправление, но и ще разшири участието си в него”, отбеляза той. По неговите думи резултатът от вота ще е лакмус кой кой е в българската политика.