0

Ремонт на улиците и тротоарите в столичните квартали, метро до "Овча купел" и нови рейсове и трамваи. Това са основните приоритети в амбициозната 4-годишна програма на кмета на София и кандидат за пореден мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Днес тя откри кампанията си в НДК, с конкретни задачи и идеи за развитието на града.

За да я подкрепят дойдоха емблемите на българския театър Стоянка Мутафова, Цветана Манева, Георги Мамалев и Христо Мутафчиев. Звездно рамо й удариха и Мария Илиева, Орлин Павлов, Силвия Кацарова и Богдана Карадочева, както и много спортни величия, като Любо Ганев, Йордан Йовчев и Румяна Нейкова. Силата не е в обещаното, а в направеното. Гордея се се с постигнатото и направеното, каза Фандъкова. Тя обясни, че ще работи за една по-зелена София, с по-чист въздух, намаляване на шума и чиста околна среда. Кандидатът на ГЕРБ ще заложи и на повече спортни площадки и откриването на нови места за хлапетата в детските градини. Инвестиции близо до домовете на хората, това е нашата задача, подчерта Фандъкова.
В листите за общински съветници на ГЕРБ пък този път има и 16 имена на младежи от партията. Целта е победа на Йорданка Фандъкова още на първи тур и поне 31-35 общински съветници, каза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Залага на стария си отбор

 

Кандидатът за трети мандат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще влезе с досегашния си отбор в битката за София. Тя ще води листата за общинските съветници, следвана от шефа на градския парламент Елен Герджиков. Трета е Малина Едрева, която е шеф на комисията по култура, а след нея е зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. В десетката са още досегашните общински съветници Екатерина Йорданова, Ирина Йорданова, Орлин Алексиев, Лорита Радева, Анна Стойкова и Валя Чилова. Бившият шеф на общинарите Андрей Иванов е паднал до 14 място, а председателят на комисията по транспорт се е сринал до 32 позиция. В отбора на Фандъкова влизат и 16 младежи, като сред тях има IT- специалисти, юристи и социолози. Една от тях е и певицата Йонна Драгнева, която е на избираемото 19 място. „Политиците често казват, че работят за младите, ние работим заедно с тях“, каза Фандъкова. Тя тръгва към битката за 24-те района на София, с досегашните им кметове. „Днес тук е целият отбор на ГЕРБ. Тук са районните кметове, с които работихме и които много хора вече познават. Те винаги са били неуморни защитници на своите райони и са се борили за всеки проект. Управлението на милионен град и 24 района изисква силен и единен отбор”, отбеляза Фандъкова на старта на кампанията си в зала 6 на НДК. Нова ще е само кандидатурата на Валентина Присова, която ще се бори за доверието на хората в район „Кремиковци”.

„В последните седмици чух заканите на всички кандидати и от ляво и от дясно да постигнат резултат, които да им осигури блокираща квота в общинския съвет. Столичани добре познаваме този модел на управление, който доведе до блокиране в развитието на София”, припомни Фандъкова.

 

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК С КАНДИДАТИТЕ:

 

1. Йорданка Фандъкова

2. Елен Герджиков

3. Малина Едрева

4. Николай Стойнев

5. Екатерина Йорданова

6. Ирина Йорданова-Колева

7. Орлин Алексиев

8. Лорита Радева

9. Анна Стойкова

10. Валя Чилова

11. Татяна Георгиева

12. Зафир Зарков

13. Михаил Владов

14. Андрей Иванов

15. Силвия Христова

16. Живка Новкова

17. Мита Георгиева

18. Нина Чанева

19. Йоанна Драгнева

20. Венетка Серафимова

21. Ваня Тагарева

22. Иван Илиев

23. Борислав Борисов

24. Орлин Иванов

25. Веселин Милев

26. Михаела Иванова

27. Ботьо Ботев

28. Искра Ангелова

29. Анатоли Илиев

30. Ивелина Джартова

31. Роберт Янакиев

32. Радослав Тошев

33. Мария Димитрова

34. Лилянда Еленкова

35. Александър Иванов

36. Анета Георгиева

37. Христиан Петров

38. Десислава Радулова

39. Даниел Митов

40. Миряна Маламин-Сирийски

41. Атанас Бояджиев

42. Поля Михайлова

43. Йордан Господинов

44. Диян Асенов

45. Мариян Бдински

46. Юлия Николова

47. Димитър Узунов

48. Румяна Здравкова-Колева

49. Албена Събева

50. Любомир Вангелов

51. Емануела Стомонякова

52. Петя Белелиева-Донева

53. Христо Ушев

54. Миленa Янкулова

55. Васил Йорданов

56. Димитър Папукчиев

57. Елизабет Петрова

58. Илияна Бранзелова

59. Яна Стойкова-Танева

60. Христо Паскалев

61. Слав Стойчев