0

П артиите на промяната трябва да работим заедно, като, разбира се, няма как да минем без БСП. Според социолозите пак се получава картина на дисперсия на гласовете, така че не вярвам някой да има 121 депутата.

Партиите на промяната трябва да работим заедно, като, разбира се, няма как да минем без БСП. Според социолозите пак се получава картина на дисперсия на гласовете, така че не вярвам някой да има 121 депутата.

Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" в предаването "120 минути". Зайкова добави, че не се доверява напълно на социологическите проучвания за нагласите на българите за предстоящите избори.

"Миналия път ни даваха трето място, пък ние излязохме първи. Не, че не вярвам на социолозите, но сигурно стъкмяват нещо", каза тя. Според икономиста народът е показал ясно, че иска промяна, като партиите трябва да работят заедно, без повече избори, но политиците не са го послушали.

„Ние казахме на нашите колеги от ДБ, ИБГНИ и БСП: „Колеги, ние нямаме болшинство, ще направим правителство в малцинство, та ако сбъркваме, вие да поемете щафетата и да сте чисти – съгласни ли сте да седнем и да говорим за приоритети и политики, които ще се осъществят?". Когато седнахме на експертно ниво просто нямаше проблем, дори и да имаше различния. Изведнъж обаче казаха, че няма да ни подкрепят", обясни кандидат-депутатът от ИТН и добави, че очаква диалогичност в бъдещия парламент, защото врагът е "ситемата на крадене на ГЕРБ".От ИТН обаче няма да преговарят с останалите партии преди изборите. Мика Зайкова коментира и мотивите си отново да бъде кандидат на "Има такъв народ", като мотивацията ѝ се крие в това, че изпитва срам, тъй като нейното поколение е позволило "каймакът на утайката" да изплува и да управлява държава.

"Работата на депутата не е само да гласува закони, а и да помага не само в региона, от който е, но и в страната си. Затова започнах нещо, което искам да доведа докрай в Смолян, откъдето се кандидатирам. Районът е прекрасен, там хората са бедни, но са толкова добри и с широки сърца", каза тя. Според Зайкова твърденията за висока инфлация и задаваща се икономическа криза у нас са преувеличени. "Нашите експерти разработиха 18 мерки и ги прилагат, но според мен в България повече е спекулата, отколкото е проблемът с цените", заяви тя. Кандидат-депутатът смята, че трябва да бъдат построени още 2 реактора в АЕЦ "Козлодуй", защото "както и да се напъват всички зелени, няма да минем без атомна енергия". "Не наричайте българите антиваксъри, те просто загубиха доверие в институциите, но как да не загубиш доверие? Знаете, че в нашите редици е проф. Андрей Чорбанов, който създаде българска ваксина, но държавата не го подкрепи и той не може да я довърши докрай", коментира тя и настоящата COVID ситуация у нас.