0

Н еотдавна марката MINI обнови луксозният си кросоувър Countryman. Автомобилът с повишена проходимост може да бъде динамичен спортист, благодарение на John Cooper Works.

Новото MINI Countryman John Cooper Works ALL4 се отличава със свеж дизайн, по-богато и луксозно оборудване, както и с допълнителни опции, които подчертават спортния и ексклузивен характер на модела. Спортният флагман в гамата на MINI се задвижва от новия 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор, който вече осигурява на автомобила мощност от 306 к.с.

Неотдавна марката MINI обнови луксозният си кросоувър Countryman. Автомобилът с повишена проходимост може да бъде динамичен спортист, благодарение на John Cooper Works.

Новото MINI Countryman John Cooper Works ALL4 се отличава със свеж дизайн, по-богато и луксозно оборудване, както и с допълнителни опции, които подчертават спортния и ексклузивен характер на модела. Спортният флагман в гамата на MINI се задвижва от новия 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор, който вече осигурява на автомобила мощност от 306 к.с.

В комбинация с 8-степенната автоматична спортна скоростна кутия Steptronic Sport, задвижването на четирите колела и спортното окачване, новият Countryman John Cooper Works развива максимален въртящ момент от 450 Нм в диапазона от 1750 до 4500 об/мин и доставя истинска радост от шофирането и вълнуващи емоции.

Още с натискането на бутона за стартиране, двигателят на новото MINI Countryman John Cooper Works дрезгаво изръмжава, за да предупреди, че е готов за брутално ускорение.Бензиновият турбомотор е много пъргав и изстрелва MINI Countryman John Cooper Works ALL4 напред още с потеглянето.

Турбомоторът е еластичен и тегли бързо от всички обороти, но в същото време се развърта до червената зона при почти 7000 оборота в минута, като истинска спортна кола. Новият кросоувър спринтира от място до 100 км/ч само за 5,1 секунди. Всяко едно ускорение е съпроводено от вълнуващия звук на спортната изпускателна система с два големи хромирани ауспухови накрайници.

В режим Sport при ускорение моторът издава сочен гърлен звук, а при отнемане на газта, специално настроената спортна изпускателна система припуква и радва слуха с тътена от гърнетата. Спортната 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic Sport превключва светкавично предавките и има функция Launch Control за старт от място с оптимизирано сцепление. При кик-даун за бързо изпреварване с ограничена видимост, трансмисията сваля от осма до трета предавка.

На пътя новото MINI Countryman John Cooper Works радва с директното си кормилно управление, наподобяващо усещането за картинг. Кросоувърът завива прецизно, като в същото време е много стабилен в завоите. За оптималното сцепление допринася и системата за двойно задвижване ALL4, която подава тягата към четирите колела. Основното задвижване е на предните колела, но при нужда въртящият момент се прехвърля и към задните.

Новото MINI Countryman John Cooper Works сякаш захапва асфалта и кара водача да се чувства като рали пилот. Благодарение на спортното окачване и адаптивните амортисьори, страничните наклонявания в завоите са минимални. Благодарение на новите пружини в окачването, кросоувърът вози комфортно по павирана настилка и с лекота минава през легнали полицаи. Новото MINI Countryman John Cooper Works спира отлично със спортната спирачна система.

В интериора на новото MINI Countryman John Cooper Works има множество свежи акценти. В салона е поставено елипсовидното дигитално арматурно табло зад волана с диаметър 5 инча. Опционалното оборудване включва 8,8-инчов сензорен цветен дисплей в средата на кръглия характерен централен уред. Новият му дизайн включва рамка, както и чувствителни на допир полета за управление с повърхности в гланциран черен пиано лак.

Новото MINI Countryman John Cooper Works е също така практичен кросоувър. Моделът разполага с 4 врати и голям заден капак, гъвкав интериор с 5 места за седене и обем на багажника от 450 литра, който се увеличава до 1390 литра при сгъване на задните седалки. Благодарение на всички тези качества, новият модел е подходящ както за ежедневните градски маршрути, така и за комфортни пътешествия на дълги разстояния с динамично темпо.

Технически характеристики

MINI Countryman John Cooper Works ALL4

2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател

8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic Sport

306 к.с. максимална мощност при 5000-6000 об/мин

450 Нм максимален въртящ момент при 1750-4500 об/мин

5,1 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

250 км/ч максимална скорост

7,6 л/100 км среден разход на гориво

174 г/км емисии на СО2

85 850 лева цена на базовия модел