0
Дю ютиралото през 2012 година трето поколение на Mitsubishi Outlander вече се нуждаеше от модернизация и ето че японците не закъсняха. Неотдавна Mitsubishi показа изцяло обновения Outlander, в който промените и подобренията са много повече от типичните за развитието на един модел „освежавания”, състоящи се предимно в незначителни естетични промени.  В този автомобил са приложени нови дизайнерски и технологични решения, които го отличават от останалите модели в сегмента на компактните кросоувъри, благодарение на неговия мощен и динамичен външен вид и по-голямото удоволствие от шофирането. В комбинация с характерните за Mitsubishi надеждност и безопасност, новият Outlander предлага възможности, която нямат равни на себе си. Новото Mitsubishi Outlander е с ефектен нов външен дизайн, впечатляващ и същевременно функционален интериор и над 100 технологични и дизайнерски подобрения в платформата за по-голяма устойчивост, по-приятно пътуване и подобрени характеристики като намален шум, вибрации и друсане.
Новият Outlander демонстрира новата концепция на Mitsubishi за дизайна на предната част на автомобила, наречена „Динамичен щит”. Този елемент е оформен със странични протектори на бронята и осигурява отлична защита както за хората, така и за автомобила. Екстериорният дизайн включва ново ефектно и агресивно оформление на предната маска, предните калници, халогенните фарове, светодиодните габаритни светлини, долните секции на вратите, 18-цоловите алуминиеви джанти, задната маска и задните светодиодни светлини. Новият екстериор на най-високата версия GT на модела Outlander включва електрически сгъваеми външни огледала, система за размразяване на чистачките на предното стъкло и светодиодни фарове.
Новият интериор на Outlander е освежен с основни подобрения в салона, сред които са използването на меки на допир покрития, волан с нов дизайн, навигация с помощта на нова мултикомуникационна система на Mitsubishi, аудиосистема с голям дисплей, акценти в оформлението на панелите на вратите и арматурното табло, както и подобрени покрития на седалките и облицовка на тавана. Други новости са лесната за използване сгъваема задна седалка с нов дизайн и автоматично затъмняващо се огледало за задно виждане.
Новото Mitsubishi Outlander 2016 отличава с по-добро управление и значително намалено ниво на шум, вибрации и друсане, както и с повишена структурна твърдост на каросерията и окачването, за по-тихо и приятно возене. Подобренията включват нова конструкция на окачването и кормилна уредба с електрическо усилване, по-дебели стъкла на задните врати, по-ефективна шумова изолация на различни места в автомобила, динамични амортисьори на предната и задната ос и на задния диференциал, по-добри уплътнения на вратите, прозорците и двигателния отсек. За по-добро ускорение се използва безстепенна трансмисия CVT от ново поколение, която дава по-голям коефициент на полезно действие, по-ефективно превключване на предавките и по-добър пренос на въртящ момент за всички модели, оборудване с CVT.
Новият Outlander на Mitsubishi е оборудван с всички системи за безопасност, базирани на съвременните технологии. Сред тях са система за предупреждаване при отклоняване от пътната лента, адаптивен круйз-контрол, система от 7 въздушни възглавници и странични въздушни завеси със сензори за преобръщане на автомобила, ABS с електронно разпределение на спирачното усилие и спирачен асистент, асистент за потегляне по нагорнище, система за активен контрол на стабилността с електронна система за контрол на сцеплението и система за контрол на налягането в гумите.