0

М оделът на Диор Манди Лю е готова да замени модния подиум с кални ботуши, след като стана горд собственик на Ewhurst Park (Юхърст Парк) – бившата резиденция на херцога на Уелингтън.

Моделът на Диор Манди Лю е готова да замени модния подиум с кални ботуши, след като стана горд собственик на Ewhurst Park (Юхърст Парк) – бившата резиденция на херцога на Уелингтън.

35-годишната манекенка с малайски корени е една от най-големите звезди на Азия. Тя е била манекенка на Диор, а понастоящем се изявява като актриса, участва и в тв предавания. Младата дама е броила за имението 28 милиона паунда, съобщава „Таймс“.

Манди Лю е родена в Малайзия, но живее във Великобритания, където се пренесла от Хонконг. Моделката получила 29,7 милиона долара след раздялата си с магната от Макау Алвин Шау, чието богатство се оценява на 2 милиарда долара. 5-годишната им връзка приключи миналата година.

Двамата имат три деца – син и две дъщери. 46-годишният магнат е президент на Сънсити Груп – компания, която оперира хотели и казина в Азия. Той има и две деца и от законната си съпруга Хайди Чан.

Планове

Манди Лю планира да преустрои имението, което се простира върху площ от 925 акра в Рамсдейл, Хемпшир, в екоферма за производство на висококачествена органична храна. Тя също така се надява да оформи малка гора, да отдава под наем ваканционни имоти и къща с четири спални за семейства, засегнати от болести на вегетативната нервна система.

„Не се възприемам като земевладелец, а по-скоро като иконом на това имение, който ще работи за подобряване на състоянието му спрямо това, в което го заварих. Много скоро се надявам да отворя Юхърст и да посрещам гости в него“, казва тя пред „Таймс“.

„Отраснах в Югоизточна Азия и от малка съм научена да уважавам храната и земята, от която тя идва. Сега имам възможността да приложа тази своя страст на практика във Великобритания“, споделя дамата.

Надежди

Госпожица Лю се надява да привлече експерти към идеята за създаване на фермата. В рубриката, която води в списание Sublime, тя разкрива желанието си да научи как различните начини на производство на храна влияят върху околната среда.

„В следващите седмици се надявам да имам повече новини за моите планове да се впусна в света на фермерството“, споделя тя. „Бъдещето на фермерството трябва да бъде устойчиво“, е убедена тя.

Като част от плановете си моделът възнамерява да отвори деликатесен магазин с продукти, които идват направо от фермата, в лъскавия Нотинг Хил. По-нататъшните планове включват и доставки на мляко в Западен Лондон.

Принос

„Моят принос към ребалансирането на нашите навици е създаването на бизнес от фермата до трапезата. Деликатесният магазин в Нотинг Хил ще подкрепя фантастичните британски фермери да произвеждат органична храна на световно ниво“, обяснява моделката.

По този начин, продължава тя, се надявам да покажа на хората какво представлява сезонното производство, кога да се купува и как да се готви.

Преди време имението бе купено за 12 милиона паунда на родения в Америка бизнесмен Майкъл Коен – бивш ръководител на хедж фонда Och-Ziff. Бизнесменът, който има двойно гражданство – британско и американско, построи голяма провинциална къща върху земята и реновира старите сгради.