0

П ролетта вече настъпи и е време да захвърлим вълнените пуловери и палта и да се облечем по-шикозно. Да не говорим, че сезонът ни дава възможност да експериментираме цветово и да си създадем настроение. Тенденциите за тази пролет показват точно това - очаква ни изобилие на пастелни цветове както в дрехи, така и в обувки. Сред най-модерните и популярни цветове ще бъдат бежово, благородно сиво и изгоряла трева.

Червеното е цвят на страстта и любовта. През пролет/лято 2022 червеното ще е актуално в своите най-ярки и наситени нюанси. Освен при дрехите червеното ще е топтенденция и при аксесоарите. Два особени и доста различни нюанси на зеленото попадат при модните тенденции. От една страна е бледозелено, почти на границата на аква. От друга - наситените смарагдови нюанси, с които няма да останете незабелязани. 

Разноцветните ивици са друга популярна тенденция за идващото лято. Изобщо няма значение дали линиите са дебели или тънки, основното е да ги има. Ако трябва леко да коригирате фигурата си и да скриете несъвършенствата, непременно вземете неща с щампа на райета, насочени диагонално. 

Стилистите ни улесняват много, защото ще имаме възможност да носим широки тениски и пуловери, с които да допълним страхотно облеклото си. Комбинират се страхотно с дънки, панталони тип молив.

Спокойно може да заложите и на дрехи, украсени с всякакви волани и гънки. Това е и спасение за коригиране на фигурата.

Класическото дънково яке от по-груб деним също е много модерно през този сезон. При някои можем да видим денима във визии от глава до пети. Друг вариант да го съчетаете с клин или спортен панталон. Много дами обичат да го комбинират и с рокля.

Полите с миди дължина доминират при модни тенденции за пролетта. Кожени, от деним или от тюл, всички варианти са актуални. Освен изчистени в един цвят миди полите този сезон ще виждаме и с нестандартни принтове. Например на точки или със закачливи надписи и емотиконки. Полата молив също ще е модерна, като класическият вариант е разчупен с висока цепка, катарами, ципове и т.н. Класическите миниполи също са актуални за почитателите на късите дължини. 

Плисетата, които не са напускали модната сцена, отново си извоюваха стабилна позиция. Новото е деликатният блясък - малко игриви нотки. Дали да са с миди- или максидължина, няма никакво значение. 

Шушляковото яке е идеалната връхна дреха, ако харесвате по-спортния стил. Топло и удобно, то е незаменимо за студените пролетни сутрини и вечери. През тази пролет преобладават класическите семпли модели с дължина около ханша и без допълнителни акценти. 

Суитшърт, анорак -  няма значение как го наричате. Това е една от актуалните връхни дрехи за сезона. Разбира се, съчетава се предимно с дънки или като част от спортен екип. Но с доминирането на атлежър стила суитшъртите стават все по-стилни и превръщат дори спортните в нещо открояващо се. 
Класическият шушляков елек също е добър избор за разходка в парка или ден сред природата. Можете да го облечете върху спортен екип или блуза или да го съчетаете с дънки. 

Съчетание на риза с деним

Класическите ризи, които бяха истински хит преди години, отново излизат на преден план. Съчетайте по-широки дънки в светъл деним с бяла риза с яка. Ако желаете, под ризата сложете тъмен сутиен или къс топ, като откопчаете няколко от копчетата й, за да се вижда.

Заложете на ниските токчета

Платформите може да са популярни в последните години, но все повече хора ги критикуват, че предизвикват изкълчване на глезените и не са чак толкова подходящи за официални събития. Ако предпочитате нещо, което да е елегантно и в същото време не ви кара да гледате отгоре на всичко случващо се около вас, то може да заложите на ниските токчета. Тази тенденция започва още през 2021 година и ще продължи с пълна сила в следващите месеци. 

Аксесоарите са винаги на мода

Според стилистите именно малките детайли определят дали даден тоалет е в тренда. Правилно подбрани оригинални очила, ефектна чанта, красиви обувки или ярки бижута ще помогнат на модата да представят едни и същи неща по напълно различни начини. Дори и най-простият тоалета може да се направи много по-интересен, ако се разрежда с модерни аксесоари. Този сезон копринени шалове, дамски шапки, плетени обемни шалове са сред тенденциите.