0

Г абриел (Коко) Шанел ни завещава един ценен урок - никога няма втори шанс да направиш първо впечатление. В свят на ежедневни промени и дръзки решения е истинско предизвикателство да си в крак с модата, изразявайки собственото си усещане за красота и стил. Балансът е именно базата, върху която коафьорите градят тенденциите за цвета, формата и вида на косите през тазгодишния сезон есен/зима. Пред „Телеграф“ Вили Диманкова, която се грижи за визията на едни от най-известните имена в родния шоубизнес, сред които актрисата Райна Караянева, моделът Кристин Илиева и музикалните звезди Джена и Анелия, коментира хитовите предложения, гарантиращи впечатляваща визия и комфорт.

Габриел (Коко) Шанел ни завещава един ценен урок - никога няма втори шанс да направиш първо впечатление. В свят на ежедневни промени и дръзки решения е истинско предизвикателство да си в крак с модата, изразявайки собственото си усещане за красота и стил. Балансът е именно базата, върху която коафьорите градят тенденциите за цвета, формата и вида на косите през тазгодишния сезон есен/зима. Пред „Телеграф“ Вили Диманкова, която се грижи за визията на едни от най-известните имена в родния шоубизнес, сред които актрисата Райна Караянева, моделът Кристин Илиева и музикалните звезди Джена и Анелия, коментира хитовите предложения, гарантиращи впечатляваща визия и комфорт.

През топлите месеци се насладихме на светла палитра, използвана като основен цвят, балеаж или кичури. „По-традиция лятото провокира повечето жени да искат по-светли нюанси или цвят, съчетан с кичури, както и цялостно светли дължини. Тази година актуални бяха балеажите. Косите, особено тези, които не са третирани с боя, изсветляват от слънцето. Любопитна подробност е, че много дами заложиха именно на тази визия. С наближаването на есента обаче ще насочим погледите си към по-топлите нюанси като шоколадовото кафяво“, коментира Вили.

Певицата Анелия залага на най-хитовия нюанс за сезон есен/зима.

Категорична е, че съвременните технологии позволяват експерименти, въпреки това има завръщащи се тенденции, които отново жънат успех. „Има неща, които не излизат от мода.

Възобновената тенденция през 2021 г. бяха кичурите.

Топлите и преливащи се с основния цвят кичури бяха №1 в класациите. Особено харесвани се оказаха светлите нюанси в предната част на лицето“, казва още специалистът.

Въпреки наложените течения основно правило за коафьорите е здравината на косата.

Моделът Кристин Илиева в крак с тазгодишните тенденции

„Това е приоритет за нас. Формата на косата трябва да бъде такава, че косата да изглежда възможно най-красиво. Моите наблюдения са, че повечето клиенти залагат на черта и тъмни нюанси. Дали в дълга или в къса форма, чертата си остава безспорен фаворит“, казва тя. Следващата стъпка, която подсказва за малко по-голяма промяна, е бретонът. „Може да бъде равен, но това е все по-рядко желано.

Предпочитаният бретон е по-дългият и изтънен бретон, който може да се носи както напред, така и леко настрани. Стои изключително женствено и на прибрана коса.

Други видове са асиметричният или страничен бретон и френският. Поддръжката зависи от структурата на косата. При естествено прав косъм той лесно се оформя със сешоар и четка. При по-къдравите и непокорни се изисква малко повече грижи, като използване на заглаждащи продукти и по-рядкото използване на преси“, съветва Диманкова.

Дългият изтънен бретон стои еднакво добре на пусната или повдигната коса.

Често срещана грешка на всяка жена е неправилното използване на сешоара в домашни условия. Неправилната позиция на четката и сешоара водят до прекомерно изсушаване на косата. „Важно е да знаем, че косата трябва да бъде достатъчно подсушена, за да нанесем подходящ продукт, преди сешоар да разрешим внимателно и да използваме правилно четката за сушене – т.е. сешоарът да е леко по диагонал към четката“, допълва тя.

Попфолк звездата Джена избира тъмна палитра.

Подхранваме я с арганово или кокосово масло


Лятото е любим сезон на мнозина, но е изключително неблагоприятен за косата, особено ако тя често се излага на ярко слънце без необходимата защита. В разгара на топлите месеци специалистите съветват: „Грижата за косата в домашни условия е много важна по това време на годината. Слънцето и солената вода допринасят за изсушаването на косата. Затова ние препоръчваме използването на масла - арганово, кокосово и др., преди излагане на слънце. Може да се нанесе 30-40 минути преди измиване. В домашни условия грижата за косата трябва да включва шампоан и маска, подходяща за типа коса, както и продукт преди сешоар. За максимален ефект на домашната грижа е много важно продуктите да бъдат най-подходящите за вашата коса.“

Светлите нюанси се нуждаят от постоянна грижа.