0

А лилуя Господи, да бъде благословено Името Ти днес и завинаги от и във всичките Твои светии по цялото лице на земята.

Алилуя Господи, да бъде благословено Името Ти днес и завинаги от и във всичките Твои светии по цялото лице на земята.

Да бъде превъзвишено Името Ти в сърцата ни, защото Ти Си Свят Бог, силен и мощен, Създателят на всичко видимо и невидимо.

Ти Си Бог, Който остави славата Си на небето и дойде тук на земята като един от нас.

Ти го направи, за да ни се откриеш и да ни изявиш колко много ни обичаш.

Ти даде живота си за нас, за да живеем ние. Ти понесе болката и страданието от бичовете, и всяко нараняване по Твоето тяло носи изцерение на нашето.

Всеки удар по Твоето тяло изцерява нашето.

Помогни ни да разберем кои сме в Тебе. Помогни ни да разберем колко велика е любовта Ти, колко много си направил за нас и нека никой разумен не пренебрегне жертвата, която даде, защото не си ни изкупил с пари и злато, но даде живота Си за нас.

Помогни на всеки, вързан от противника, да бъде развързан, всеки който е утесняван, да вземе свободата, която даваш.

Нека се отворят очите ни, за да виждаме всички добри неща, които ни даваш. Нека се отворят ушите ни, за да чуваме ясно гласа Ти, да чуваме и най-тихия Ти глас. Дай ни мъдрост да разбираме какво ни говориш, дай ни силата да Ти се покоряваме.

Постави в нас, в сърцата ни, верният избор, нека никой не се заблуждава, нека никой не търси помощ от света. нека всеки вика към Тебе, защото само Ти даде живота си нас, само Ти възкръсна от мъртвите, само Ти ни даваш вечен живот заедно с Тебе.

Благодарим Ти Боже, че всичко това го имаме вече.

Благодарим Ти за Твоята съвършена любов.

Прости ни, когато сме Ти съгрешавали волно или неволно

Прости ни, когато сме давали сила на противника Ти, като сме пренебрегвали жертвата на Кръста. Прости ни и ни покажи милостта Си.

Помогни ни да бъдем дързостни да благовестваме на другите, за да расте Твоето царство на земята, за да може всеки да влезе в Твоят Дом Небесен.

Боже милостиви и благи, днес си спомняме това, което Ти преживя на Кръста на Голгота и Ти благодарим, че Ти изтърпя болката и страданието.

Благодарим Ти, че възкръсвайки от мъртвите, Ти ни даде вечен живот и сега сме оправдани чрез Твоята невинна кръв.

Нека Твоето Име да се славослови във вековете завинаги, Господи.

Амин!