0

Д ейвид Холс – асистент-режисьорът, който е подал зареденото оръжие на Алек Болдуин в деня на смъртоносната стрелба на сета на Rust, призова за промени в индустрията. Само няколко дни, след като 63-годишният актьор проговори за първи път публично за случая – на улицата във Върмонт пред папараци, Холс също наруши мълчанието си. Той обаче го направи, като публикува свое изявление в New York Post.

Дейвид Холс – асистент-режисьорът, който е подал зареденото оръжие на Алек Болдуин в деня на смъртоносната стрелба на сета на Rust, призова за промени в индустрията. Само няколко дни, след като 63-годишният актьор проговори за първи път публично за случая – на улицата във Върмонт пред папараци, Холс също наруши мълчанието си. Той обаче го направи, като публикува свое изявление в New York Post.

„Шокиран и натъжен съм от смъртта й (на Халина Хътчинс - операторката, която бе смъртоносно простреляна на сета на Rust – б.а.). Надеждата ми е, че тази трагедия ще провокира индустрията да преоцени своите ценности и практики и да подсигури, че никой друг няма да бъде нараняван по време на творческия процес“, пише Холс. Асистент-режисьорът не навлиза обаче в подробности относно какви промени следва да бъдат предприети.

Припомняме, че според данни на шерифа в Санта Фе, именно Холс е подал заредения пистолет на Болдуин, като е обявил, че оръжието е безопасно. По думите на самия асистент-режисьор, той не успял да прегледа всички патрони, като преминал само през първите няколко.

Оръжеецът на терен – Хана Гутиерес Рийд, която също отговаря за безопасността, коментира, че на снимачната площадка никога не е трябвало да има реални муниции, които могат да убият човек. Тя обвини продуцентите на Rust, сред които е и Болдуин, че не са подсигурили достатъчно безопасна работна среда.

Инцидентът, довел до смъртта на Хътчинс и раняването на режисьора Джоел Сауза, не е бил първи такъв с оръжие на сета на уестърна. Според информация на медиите отвъд Океана пък обвинения срещу асистент-режисьора Холс относно прецизността на работата му с оръжия са се появили и от два предишни проекта с негово участие.