0
Пз з 1996 година французите показаха първото поколение на многофункционалния си автомобил Peugeot Partner, който се утвърди като надежден партньор както за бизнеса, така и за семейството във версията си Partner Tepee. Второто поколение на Partner беше представено през 2008 година и спечели доверието на клиентите си със своята здравина, издръжливост, ниски разходи за експлоатация и икономични дизелови двигатели. Дойде време за поредното подобрение на Peugeot Partner и Partner Tepee, които правят стилистична и технологична еволюция. Освеженият дизайн на предницата предлага нова решетка в унисон с другите модели на марката. Тяхната здравина, новото модерно оборудване, както и новата гама от по-икономични и динамични двигатели правят Peugeot Partner и Partner Tepee още по-привлекателни партньори за бизнеса и за семейството. В същото време обновените модели са запазили и усъвършенствали основните черти на своя успех - надеждността, несравнима функционалност и висока модулност, заедно с водещите възможности за товарене, както и с комфорт на борда.
Дизайнът на предницата на новите Peugeot Partner и Partner Tepee излъчва сила и мощ, характерна за обновената гама лекотоварни автомобили на марката. Новата хромирана радиаторна решетка е разположена между фаровете с променена форма и включва логото с лъва на Peugeot, което придава по-солидно излъчване на автомобила. Новите защитни елементи на бронята подсилват здравината на предната част и са лесни за смяна в случай на одраскване или лек удар. Там се намират и фаровете за мъгла. Дневните LED светлини са разположени но-ниско във всеки край на бронята и удължават силуета на модела. Обновеният Partner Tepee предлага по-изискан стил с боядисана предна броня от второ ниво, а при изпълнението Outdoor с черна предна броня, която е по-издръжлива на ежедневните условия, създава усещане за здравина. Освен обновената предна част Partner Tepee се предлага в два нови нюанса на сивото. Предлаганите други цветове са бяло, червено, синьо, сиво и кафяво. Новите 16-цолови алуминиеви джанти Managua с 8 лъча, подчертават динамичния характер на модела.
Освен обновената външност, Peugeot Partner Tepee е с обновен интериор, оборудван с модерни технологии. Отвътре новият сив интериор се предлага за бордното табло и различни елементи. За второто и третото ниво, както и за версията Outdoor, се предлагат нови тапицерии. На най-видно място на централната конзола е поставен
големият 7-инчов цветен сензорен екран,
който позволява лесен достъп до различните функции на колата, като включва дори и възпроизвеждане на музикални файлове, мобилни устройства и навигация с карта на Европа. Възможно е да се дублира смартфона на водача на екрана на автомобила.
Независимо от модификацията Peugeot Partner Tepee предлага винаги голяма модулност и гъвкавост, за да се пригоди към различните нужди на клиентите в ежедневието, както и за пътуванията в свободното време. Моделът се предлага с 5 или 7 независими места, с три махащи се седалки на втори ред, както и две махащи се седалки на трети ред за версията със 7 места. Обновеният Partner Tepee предлага равен под и товарен обем от 675 до 3000 л, което е сред най-добрите в категорията. Товаренето на багажника се улеснява при различните ситуации благодарение на големия капак на багажника и на отварящото се задно стъкло, единствено за сегмента. Partner Tepee предлага множество конфигурации, за да превозва като хора така и вещи. В салона има още допълнителен обем от 94 л за подреждане на вещи на тавана. Състои се от ниша в предната част, ниши по дължина от двете страни на централната колона на покрива, и отделение отзад, достъпно от купето и от багажника. Този обем трябва да се добави към 90 литра ниши, разположени в купето. Има и външна модулна възможност за товарене, чрез релсите на покрива, които се поставят по дължина или по широчина според нуждите.
Не на последно място, обновеното Peugeot Partner Tepee се задвижва от нови двигатели, за да допринесе за удобството, ефективността и свободата на действие на клиентите. Моделът се предлага с богата гама от общо 7 нови агрегата от последно поколение, отговарящи на еконормата Евро 6. Още с лансирането на пазара се предлагат бензинови и турбодизелови мотори с мощност от 75 до 120 к.с. Те позволяват да се отговори на различните потребности като предлагат
намален със средно 15% разход на гориво
и емисии на СО2, спрямо двигателите, които заместват. Дизеловите мотори BlueHDi гарантират по-голямо удоволствие от управлението, благодарение на подобрени въртящ момент и мощност, както и на въвеждането на 6-степенна механична скоростна кутия при версията BlueHDi 120. Освен това, версията 1.6 BlueHDi 100 S&S е рекордно ниска стойност за сегмента на отделени вредни емисии с едва 109 г/км CO2.
Обновеното Peugeot Partner Tepee е оборудвано с множество системи и асистенти в помощ на водача. Шофьорът разполага с технология за автоматично спиране в населени места при скорост под 30 км/ч, когато внезапно възникне риск от сблъсък. Като опции се предлагат още камера за движение на заден ход, преден и заден асистент за паркиране за по-лесни маневри с ниска скорост.
Срещу доплащане Partner Tepee може да се оборудва и със система Grip Control, която помага на автомобила по пътища и терени с лошо сцепление и му позволява да се движи там, където кола само с предно предаване ще закъса. Системата Grip Control се предлага с модела с по-голям пътен просвет от 15 см и гуми Mud & Snow. Водачът може да остави във всеки момент интелигентното оборудване да действа според стандартния режим или с бутон на таблото да избере един от режимите „Сняг”, „Всякакви пътища”, „Пясък” или ESP Off.