0

А ко все още сте на лятна вълна, не пропускайте да си докарате поредната невероятна доза положителни емоции с Топ сладкишът на лятото, който можете да приготвите в домашни условия за едва 25 минути. Бъдете сигурни, че си заслужава, неприлично вкусен е и ще си оближете пръстите!

Този десерт с кайсии ще ви накара да се влюбите в него от първото парче. За да направите този пай не е нужно да месите тесто, а да вземете готово бутер тесто от магазина, ще вис спести доста време. Ако пък затворите бурканчета с конфитюр с кайсии за зимата, можете спокойно да поглезите вашите роднини с този щрудел и през цялата година!

Необходими продукти:

бутер тесто 2 бр.

яйце 1 бр.

нишесте 1,5 супени лъжици

кайсии 600 г

масло 50 грама

захар 3 супени лъжици

пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и изсушете кайсиите, отстранете костилките от тях. Нарежете плодовете на половинки, поставете ги в дълбока купа и ги разбъркайте с нишестето, захарта и ванилията.


На работната повърхност поставете лист бутер тесто и със силиконова четка намажете половината от разтопеното масло.

Условно разделете листа на 3 равни части, разпределете кайсиевия пълнеж върху повърхността му така, че една част да остане свободна. Кайсиите отдалечете от ръбовете на около 3 см.

Покрийте пълнежа с втори лист бутер тесто и го намажете с останалото масло. Опаковайте ръбовете навътре и завъртете листовете с пълнеж.
Поставете щруделът на хартия за печене и го сложете в тавичка, намажете го с разбитото яйце и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Източник: zajenata.bg