0

Н орвежец опита да се измъкне от задължителната карантина в хотела си в Швеция, като измине 40 километра със ски до родината си.

Норвежец опита да се измъкне от задължителната карантина в хотела си в Швеция, като измине 40 километра със ски до родината си.

Наложила се намесата на спасители. Той искал да се върне в Норвегия за някакви документи, след което отново да пристигне в Швеция, където имал строителен обект.
Но за да избегне карантината, се опитал да премине границата през планините, обясниха от спасителния екип. Мъжът си поставил за цел да направи ски маратон от 40 километра до град Трондхайм. Но лошото време му позволило да измине само 25. На помощ му се притекъл най-напред човек, отглеждащ елени. Мъжът бил поет след това от двама рибари край близко езеро, докато дойдат спасителите.


Беглецът от карантината бил целият мокър и премръзнал. Той бил предаден на полицията за нарушаване на карантинните мерки. Според тях той е трябвало да представи положителен писиар тест на границата с Норвегия и да изкара 10-дневна карантина в хотел, дори и ако е норвежки гражданин. Планът на нарушителя включвал синът му да го посрещне с кола и да го откара по някое време у дома.