0

Само месец след европейския си дебют на автосалона във Франкфурт, изцяло новият Sportage на южнокорейската компания KIA направи своята премиера пред българската публика на Автомобилен салон София. До 25 октомври любителите на модела Sportage могат да го разгледат на щанда на KIA в столичния „Интер Експо Център”. Освен четвърто поколение на Sportage, марката KIA показва новата GT-линия на освежения модел Cee’d, фейслифта на Rio, големия кросоувър Sorento, функционалния модел Venga, както и „зелените” автомобили Optima Hybrid и изцяло електрическия Soul.

Четвърто поколение на KIA Sportage предлага на потребителите модерен и изискан пакет в един все по-конкурентен пазар. Изцяло новият Sportage продължава да бъде бестселър на KIA в Европа, заемайки една четвърт от европейските продажби на марката. Моделът е и най-продаваният в България от моделната гама на KIA, като от лансирането му през 2002 г. до момента в страната са реализирани над 2800 броя.

 

 

 

Обновеният интериор с хармоничен дизайн е изработен от висококачествени материали. Функционалното вътрешно пространство е изпълнено с набор от технологии за подобряване на удобството и безопасността на пътниците. Пълната гама от нови и актуализирани двигатели и трансмисии дава резултати като повишена ефективност, подобрена динамика и по-прецизно кормилно управление. За първи път KIA Sportage се предлага с нов GT пакет. Специално проектирана и разработена за любителите на по-спортно управление, GT-линията предлага цялата функционалност на стандартната KIA Sportage в комбинация от динамична визия и спортно излъчване.

 

Освен четвърто поколение на KIA Sportage, марката показва на изложението новата GT-линия на освежения модел Cee’d. Дизайнерите на KIA са превърнали интериорния и екстериорен стил на Cee’d във вълнуващ нов облик, а инженерите на марката са разработили нови двигатели и трансмисии. Обновената гама Cee’d е с по-динамични характеристики и е готова да посрещне стандартите за високо качество и дизайн на все по-взискателните европейски потребители. Моделът е усъвършенстван с изцяло нов 3-цилиндров 1,0-литров турбобензинов двигател T-GDI, както и редица нововъведения за сигурност, комфорт и удобство на пътниците в автомобила. Подобренията се направени за всички представители на семейство Cee’d – хечбек с 5 врати, Cee’d комби и версията с 3 врати Pro_cee’d. Визуални и динамични промени са реализирани при моделите Cee’d GT и Pro_Cee’d GT. Като едни от най-горещите представители в сегмента, сега с модернизиран вид и динамиката, моделите от линията GT се превръщат в още по-атрактивно предложение за потребителите в емоционалните автомобили. Спортната линия GT Line предлага на потребителите комбинация от динамичната визия на моделите Cee’d GT и Pro_ Cee’d GT и функционалността на широко популярния модел Cee’d. Моделите GT Line се предлагат за трите модификации на Cee’d. Бестселърът Cee’d изигра съществена роля в развитието на KIA през последните 9 години. Моделът е с реализирани над 75 000 продажби годишно в Европа. Произвежда се в завода на марката в Словакия. През май тази година KIA произведе 1-милионния Cee’d.

Посетителите на щанда на KIA имат възможност да разгледат още моделите Optima Hybrid, Sorento, Soul и Venga. По време на изложението KIA предоставя на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил в зависимост от модела и съответната модификация. Всички модели на марката се предлагат със 7 години гаранция и специална лизингова услуга, която гарантира дългосрочна сигурност чрез фиксирана лихва от 4,56% за целия период.