0

А ко се състави класация на популярни телевизионни сериали, „Приятели“ вероятно ще заеме първо място. И дори години след излизането на последния епизод в интернет продължават да се появяват интересни подробности от снимачната площадка и детайли, убегнали от вниманието на зрителите първоначално. Ето за какво иде реч:

1. Счупеното огледало

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Помните ли легендарната рамка, която висеше на вратата в апартамента на Моника? Продават я в „Али Експрес” и фенове на сериала се избиват да я купуват. Оказва се, че това първоначално е било огледало, което е било счупено погрешка от един от членовете на екипа. Но създателите на поредицата харесват рамката и решават да украсят вратата с нея: така се появява един от най-запомнящите се символи на „Приятели“.

2. Бременната Фийби

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Първоначално историята за бременността на Фийби не е в сценария: тя е добавена, когато актрисата Лиса Кудроу обявява истинската си бременност. Така в сериала се появи братът на Фийби - Франк, който помоли сестра си да стане сурогатна майка за него и съпругата му.

Между другото актрисата все пак трябва да носи специална подложка за корема, тъй като в историята Фийби е бременна с тризнаци.

3. Братът не е случаен

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Друг интересен факт, свързан с брата на Фийби: актьорът Джовани Рибизи, който изигра ролята на Франк, успя да се появи в сериала много по-рано. В един от епизодите Фийби си играе на улицата и някакъв мъж първо хвърли презерватив в кутията й и след това се върна за него. И само след 15 епизода същият актьор се появи в ролята на брат на Фийби.

4. Ричард Гиър е пръв

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Помните ли епизода, в който Рос открива, че Рейчъл наистина харесва униформата на морския офицер, а след това той я намира и се опитва да носи момичето на ръце направо от кафенето? Тази сцена е почти точно копие на една от сцените във филма "Офицер и джентълмен", където Ричард Гиър играе главната роля.

5. Голата Рейчъл

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Ако се вгледате внимателно в епизода, когато Чандлър случайно хваща Рейчъл гола в банята, ще видите нейното отражение в огледалото няколко секунди преди това.

6. Плакати на руски

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Русофобите никак няма да се зарадват, когато разберат, че в сериала има доста руски плакати. В допълнение към известния „Кенгуру боксьор“, който висеше в апартамента на Джо и Чандлър, плакати на руски език висяха в апартамента на Рос („Физици“ и „За да строите, трябва да знаете. За да знаете, трябва да научите“) и над легло в спалнята на Моника.

7. Обикновен картоф

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Може би не сте обърнали внимание, но в осмия епизод на четвъртия сезон вместо кифличка или торта се вижда най-обикновен картоф.

8. Чандлър е изненадан

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Когато приятелите гледат стари училищни видеоклипове в сезон 2, Чандлър е изненадан от дебелата Моника. Тя казва, че камерата е добавила няколко излишни килограма към нея, на което Чандлър задава въпроса: „На колко камери си била?“. Странно е, че той е толкова изненадан, защото в петия сезон ни показват друга ретроспекция, където, докато учи в колежа, Чандлър идва в къщата на Рос и вижда по-малката му сестра.

9. Претапицираха дивана

Getty Images/Warner Bros/IMDb

Легендарният оранжев диван от кафенето е намерен в мазето на студиото на Warner Bros. В първите епизоди ясно се забелязва, че мебелите са доста вехти: ясно се виждат дефекти на гърба и подлакътниците на дивана. В следващите няколко епизода можете дори да видите одеяло, преметнато върху облегалката на дивана, но скоро мебелите са реставрирани и започват да изглеждат като нови.

10. Прическата на Фийби

Getty Images/Warner Bros/IMDb

В един от епизодите героите фантазират как съдбата им би могла да се развие по различен начин. Например Фийби в този епизод не е масажистка и певица, а бизнесдама. Лиса Кудроу заснема този епизод с истинската си прическа, докато за снимките тя обикновено носи екстеншъни. Създателите на сериала смятат, че по-късата коса не подхожда на образа на Фийби и затова нейната героиня има коса под раменете.