0

А налният секс е доста често срещано желание в спалнята, основно от мъжете, но все пак не отричаме, че има и много дами, които са любителки на задния вход или поне го ползват като част от голямата игра.

Аналният секс всъщност би трябвало да се приема като нещо повече от нормално и напълно естествено, твърдят американски сексолози. Невъзможно е да се каже кога човечеството го е правило за пръв път, но възможно е да е било още на фаза „маймуни“.

Древност

В Близкия изток и на Балканите аналният начин е традиция в най-древните общества и често е използван вместо контрацепция. В по-ново време обаче по религиозни причини не се приема добре.

Но например в древната цивилизация моче (или мохика) в Перу са го практикували и с религиозни цели, където е имало специални храмове и по време на съответните празници мъжете са отивали при жриците.

И докато някои култури винаги са приемали „задните неща“, то много от съвременните западни общества имат какво да наваксат. Статистиката сочи, че при американците аналният секс все още се смята за табу, като само 44% от хетеросексуалните мъже и 38% от жените казват, че са го опитвали.

През Средновековието аналният секс е осъждан под влиянието на Църквата, която и до ден днешен приема, че между мъж и жена може да има само секс за репродуктивни цели. В днешно време аналният секс не се смята за осъдителен, но все още има унаследени табута, които заклеймяват този вид сексуална практика.

В някои древни общества се смятало, че аналният секс увеличава производството на кърма. Ето защо, след като имат дете, хетеросексуалните двойки биха го направили отзад в името на бебето си. Отделно нещата отзад били ползвани и като своеобразна контрацепция и регулация на популацията.

Зехтин

Древните гърци са разбирали важността на използването на лубрикант по време на анален секс. Данните сочат, че гърците са използвали зехтин.

Аналният секс е открито практикуван в древните гръцка и римска култури, но само между възрастен мъж и момче като форма на „наставничество“. Такива връзки са били разпространени в армията, където мъжката бисексуалност се смятала за норма. Все пак трябва да си припомним някои древни автори, според които сексуалните отношения между мъже са били преследвани дори с убийство. А какво ставало в спалнята на мъжа и жената не било прието да се оповестява.

*Автор: Василена Маринова