0

А гне гигант се роди във ферма в Централна Англия, съобщи Би Би Си.

Фермерът Мейлир Джоунс заяви, че никога не е виждал нещо такова. Агнето, което още няма име, е тежало цели 16 килограма.

Джоунс помагал по време на раждането в своята ферма в близост до Озуъстри миналата неделя. Новороденото агне е три пъти по-голямо от нормалното. То обаче няма да бъде вписано в книгата на рекордите Гинес, понеже тя не записва теглото на агнетата. Така че не може да се каже дали агнето на Джоунс е счупило някакъв световен рекорд.

БИ БИ СИ

Фермерът разказа подробности за историята пред местно радио. Той обясни, че когато овцата е започнала да ражда, му станало ясно, че тя има нужда от неговата помощ. „Сложих ръката си в овцата, напипах агнето и усетих, че има достатъчно място то да излезе на бял свят. Бях сигурен, че всичко ще бъде наред. Започнах да дърпам и дърпам и то изскочи като голяма буца. Претеглих го и кантарът закова 16 кг... едричко“, разказа той. Средният размер на новородените агнета е 5 кг. Фермерът обясни, че е чувал за агне с тегло 11 килограма, родено в Уелс преди няколко години, но никога досега не бил виждал нещо такова. И добави, че е шокиран, че овцата е „крила в себе си толкова голямо агне“. Джоунс бил благодарен, че нищо не се е объркало. „Овцата и агнето са живи и това е най-важното нещо“, посочи фермерът. Той още не е измислил име на новороденото, но в главата му се върти нещо от сорта на Роки.