В Гърция търсенето на козе мляко се увеличава, защото то е един от основните продукти при приготвянето на истинската Фета /30%/, съобщи Козевъд и Овцевъд. Козето мляко поддържа стабилна динамика на растеж на пазара, което се отразява и на цените, които получава производителят и които дори надхвърлят 1-1,05 евро за килограм. Има райони с по-ниски цени, което зависи от допълнителните разходи – отдалеченост, терен на придвижване и др. В тези райони е била 76 цента през декември, а през октомври е била още по-ниска – 72 цента.
Гръцките мандраджии казват, че дружеството им изнася 90% от продукцията си, а 10% другото отива за вътрешния пазар. От чужбина искат Фета в опаковка от 200 грама за 7 евро за килограм. Цената е 8 евро на килограм с овче мляко по 1,60 на производителя и те не могат да си го позволим. Но проблемът е голям с храните за животни и горивата например, допълват те.