0

З а първи път на меда и пчеларските продукти ще бъде отделена цяла палата, която ще се казва BEE RISE. Това съобщиха от пресцентъра на Интер Експо център в София по повод предстоящото изложение на храни в началото на ноември.

„Сетива без граници“ е ключовият компонент от успешната формула на изложението. В рамките на формата ще се проведе „БулевАРТ на вкусовете“. Той ще съчетае кулинарни приключения, градска среда, екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе. Продължава и развитието на концепциите „Биозона“ и Green line Zone.

За първи път посетителите ще са свидетели на Националната кулинарна купа, реализирана от Българската асоциация на професионалните готвачи. Едновременно с това Международният пица шампионат ще излъчи „Най-добър пицар на България“.

Изложението, което е известно като МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК е резултат от целогодишния труд на организаторите и съорганизаторите Интер Експо център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.

То ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо център в София. Организаторите уточняват, че в последното издание са се включили 440 изложители, а изложенията са посетени от 14 400 души.

Юбилей

От една страна, ИНТЕРФУД & ДРИНК обединява сферите на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. МЕСОМАНИЯ, която ще отпразнува своята 30-годишнина, събира посетители, фирми и търговци в сегмента на месото и месните продукти, както и машините за преработката и съхранение. От друга страна, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО фокусира всеки сегмент от млекопреработката. А БУЛПЕК поставя акцент върху всеки един аспект на хлебопроизводството, хлебните и сладкарските изделия.

За трети път международните хранителни изложения обединяват сили с интригуващия формат Wine&Spirits Show, което ще събере търговци на едро и дребно, представители на търговски вериги, дистрибутори, вносители, онлайн търговци, ресторантьори и хотелиери, представяйки им възможността да се запознаят с вина, спиртни напитки и гурме храни отблизо и далеч“, споделят организаторите.