0

27-ото издание на международното изложение „Природа, лов и риболов 2023“ се очертава като най-атрактивното за последните години. То ще се проведе от 22 до 26 март 2023 г. в Международен панаир Пловдив с изключително богатата съпътстваща програма. В нея са предвидени разнообразни забавни и полезни формати за деца и ученици, а специален

акцент е 8-ата национална трофейна изложба на паднали дивечови рога. Експозицията е посветена на 125-годишнината на Съюз на ловците и риболовците в България и ще остане до 9 април в Панаира.

Международното изложение отново се реализира под егидата на Министерството на земеделието, Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, съобщават от пресцентъра на панаира.

Освен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Къмпингуване

В „Горско училище“ децата ще се учат да къмпингуват безопасно, да разпознават дивечови следи и звуци, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари и да ловят риба.

Миниконна база ще бъде на разположение за желаещите да пояздят. Всеки ден организацията „Бага Тур“ ще демонстрира старинни умения и практики, свързани с българската история, природа и дивите животни.

Посетителите ще могат да тестват модела на добавена реалност - 3D проектиране на диви животни, да стрелят с лък, да гледат игра с мечове, пресъздаваща традициите на древната Дунавска България, и да опитат дивечови специалитети. Много интересна ще бъде и киноложката беседа с представянето на различни породи ловни кучета.

Ще бъдат представени свирки за прирамване на дивеч, а дамският ловен клуб „Аврора“ ще черпи с ястия от дивечово месо.