0

В езна с името Кармен дава възможност набраната продукция директно да се мери на полето и да се пакетира там, съобщава freshplaza.com.

Кантарът има алуминиева платформа с тегло 3,1 кг, височина 7 сантиметра, а батерията издържа 100 часа.

Директно

С Кармен е възможно да се претеглят кутии с плодове и зеленчуци директно на полето, градината или лозето, като по този начин се избягва двойното пренасяне на набраната реколта и се намаляват разходите за опаковане. Това е идеална везна за грозде, но става и за много други плодове и зеленчуци. Високо оценена е особено от жените, ангажирани в операциите по прибиране на реколтата, коментира Джузепе Решина от компания от Бари, която е патентовала кантара.

Продажби

„В момента сме на върха на продажбите. От началото на гроздобера сме доставили повече от 200 броя между Пулия, Сицилия, Испания и Мароко, но вярваме, че лесно ще успеем да надхвърлим 350 продадени везни до началото на октомври. Обикновено компаниите, които решават да закупят това оборудване, не планират предварително закупуването му. Затова предпочитаме да имаме на склад готови везни“, продължи предприемачът.

Сама по себе си работата в селското стопанство е много изтощителна, тъй като изисква физическа издръжливост. Всяка компания трябва да допринася за подобряване на условията на работното място. „Получаваме обратна връзка от работнички, които, след като са работили през цялото време със стари везни, са претърпели сериозни мускулно-скелетни последици. Оборудването е леко и практично, подходящо и за придвижване между редовете“, казва още Джузепе Решина.