0

У нас има специалитет, наречен вълча салата – различни видове месо, което е печено и не, но пък прави огромна порция. Това ни даде идея да видим какво можем да направим с някои видове наденица. Още на az-gotvia.bg.

Супа от печени карначета

Необходими продукти:

  • 2 печени карначета или друга тънка наденица
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 к.ч. ориз
  • черен пипер
  • подправката 10 зеленчука
  • зеленчукова пикантина
  • чубрица

За застройката:

  • 1 жълтък
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2-3 капки оцет

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в олиото и слагаме ориза да се задуши. Печените карначета нарязваме на ситни колелца и слагаме към задушените продукти, прибавяме подправките и наливаме водата. След като супата е готова, се застройва, като се закалява - от горещата супа слагаме на тънка струя в разбитата застройка и после връщаме обратно в супата.

Три вида месо с наденичка

Необходими продукти:

  • 250 г свинско месо
  • 250 г телешко месо
  • 1/2 кг пилешко месо
  • 200 г наденичка
  • 1/2 к.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. червено вино
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, наденичката - на кръгчета. Слагат се в купа заедно с виното и подправките и се мариноват поне 1 час. За най-добър резултат се мариноват около 4 часа. Всичко се прехвърля в гърне или йенско стъкло и се пече на 190 градуса в продължение на два – два и половина часа.

Бутер руло

Необходими продукти:

  • бутер тесто
  • 1 македонска наденица
  • 100 г кашкавал
  • 160 г гъби (малка тарелка)
  • 2 чушки
  • 1 глава лук
  • доматен сок или пюре
  • 1 к.ч. олио (4 с.л.)
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Оставяме бутер тестото да се размрази до меко. През това време нарязваме всички зеленчуци на малки парченца. Наденицата също се реже, като аз я разделям на 4 части. Всички продукти се поставят в купа и се добавят солта, олиото и доматите. Разбъркват се добре. След като тестото е омекнало, се разстила и по цялата му дължина се поставя плънката. Навива се на руло и се нарязва на парчета. Поставят се в тавичка с хартиено фолио и на всяко парче се слага малко масло. Пече се 30 минути на 200 градуса. Добавя се настърган кашкавал и се запича до златна коричка.