У нас има специалитет, наречен вълча салата – различни видове месо, което е печено и не, но пък прави огромна порция. Това ни даде идея да видим какво можем да направим с някои видове наденица. Още на az-gotvia.bg.
Супа от печени карначета
Необходими продукти:
- 2 печени карначета или друга тънка наденица
 - 2 с.л. олио
 - 1 глава лук, нарязан на ситно
 - 1 к.ч. ориз
 - черен пипер
 - подправката 10 зеленчука
 - зеленчукова пикантина
 - чубрица
 
За застройката:
- 1 жълтък
 - 2 с.л. кисело мляко
 - 2-3 капки оцет
 
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в олиото и слагаме ориза да се задуши. Печените карначета нарязваме на ситни колелца и слагаме към задушените продукти, прибавяме подправките и наливаме водата. След като супата е готова, се застройва, като се закалява - от горещата супа слагаме на тънка струя в разбитата застройка и после връщаме обратно в супата.
Три вида месо с наденичка
Необходими продукти:
- 250 г свинско месо
 - 250 г телешко месо
 - 1/2 кг пилешко месо
 - 200 г наденичка
 - 1/2 к.ч. зехтин
 - 1 ч.ч. червено вино
 - сол
 - черен пипер
 - чубрица
 
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, наденичката - на кръгчета. Слагат се в купа заедно с виното и подправките и се мариноват поне 1 час. За най-добър резултат се мариноват около 4 часа. Всичко се прехвърля в гърне или йенско стъкло и се пече на 190 градуса в продължение на два – два и половина часа.
Бутер руло
Необходими продукти:
- бутер тесто
 - 1 македонска наденица
 - 100 г кашкавал
 - 160 г гъби (малка тарелка)
 - 2 чушки
 - 1 глава лук
 - доматен сок или пюре
 - 1 к.ч. олио (4 с.л.)
 - сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
Оставяме бутер тестото да се размрази до меко. През това време нарязваме всички зеленчуци на малки парченца. Наденицата също се реже, като аз я разделям на 4 части. Всички продукти се поставят в купа и се добавят солта, олиото и доматите. Разбъркват се добре. След като тестото е омекнало, се разстила и по цялата му дължина се поставя плънката. Навива се на руло и се нарязва на парчета. Поставят се в тавичка с хартиено фолио и на всяко парче се слага малко масло. Пече се 30 минути на 200 градуса. Добавя се настърган кашкавал и се запича до златна коричка.


















