Л ора и Стоян от Бон Апети и телевизия 24Kitchen предлагат превъзходни и всякакви рецепти с круши.
Тарт с лешници и круши
Необходими продукти:
- 4 круши
- 650 г бутер тесто
- 150 г печени лешници
- 120 г кафява захар
- 120 г краве масло (меко)
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Лешниците се смилат, сипва се захарта и отново се смила. Прибавя се маслото, чуква се едно яйце, ароматизира се с ванилията и се разбърква. Сместа се оставя в хладилник да стегне. Крушите се белят и се разполовяват по дължина, почистват се от семките и се режат на тънки парчета. Бутер тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват ленти, с които след това се оформя бордът на всеки тарт. Кората се реже на 4 правоъгълника. От лентите тесто по краищата на всеки правоъгълник се оформя борд. Лешниковата смес се разпределя върху тестото, отгоре се подреждат крушите и по желание се мажат с масло. Ръбовете се мажат с разбито яйце. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – 15 минути. Охлаждат се върху решетка. По желание се мажат с кайсиев мармалад.