0

Л ора и Стоян от „Бон Апети“ обичат да внасят международния кулинарен опит в рецептите си, като ги пригаждат за нашенския вкус. Такъв пример е и панцанелата, идваща от Италия. Още на bonapeti.bg.

Панцанела с тиквички

Необходими продукти:

  • 3 тиквички
  • 1 глава червен лук
  • 1/2 връзка копър
  • 2 стръка босилек
  • 1/2 хляб (с дебела кора)
  • 200 г саламурено краве сирене
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • 50 мл червен винен оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Хлябът се нарязва на едри кубчета и се залива с 50 мл зехтин. Разбърква се добре и се запича за 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Лукът се реже на полумесеци, тиквичките – на тънки шайби, а сиренето – на кубчета. Копърът се наситнява, босилекът се нарязва на едро. В купа се смесват зеленчуците, сиренето, билките и охладеният хляб. Салатата се овкусява с останалия зехтин, оцета и сол на вкус. Разбърква се и се оставя да престои 10 минути, преди да се поднесе.