Л ора и Стоян от „Бон Апети“ обичат да внасят международния кулинарен опит в рецептите си, като ги пригаждат за нашенския вкус. Такъв пример е и панцанелата, идваща от Италия. Още на bonapeti.bg.
Панцанела с тиквички
Необходими продукти:
- 3 тиквички
- 1 глава червен лук
- 1/2 връзка копър
- 2 стръка босилек
- 1/2 хляб (с дебела кора)
- 200 г саламурено краве сирене
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 50 мл червен винен оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се нарязва на едри кубчета и се залива с 50 мл зехтин. Разбърква се добре и се запича за 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Лукът се реже на полумесеци, тиквичките – на тънки шайби, а сиренето – на кубчета. Копърът се наситнява, босилекът се нарязва на едро. В купа се смесват зеленчуците, сиренето, билките и охладеният хляб. Салатата се овкусява с останалия зехтин, оцета и сол на вкус. Разбърква се и се оставя да престои 10 минути, преди да се поднесе.