0

Б отуши за езда завладяват модата през 2023 г. Ботите тип Челси с еластични вложки отстрани, които ви позволяват бързо да ги обуете и събуете, първоначално са били предназначени само за жокеи, но успяват да завладеят модния свят и да се наложат като предпочитани и от дами, и от джентълмени.

Каубой

С леки модификации Челси попадат в класацията за най-актуални модели за есен-зима 2022-2023. Те могат да се видят както на модни ревюта, така и носени от филмови звезди, знаменитости и масово от всички дами. Тяхната популярност се дължи не само на практичността, но и на тяхната универсалност по отношение на комбинацията с други елементи от гардероба. Те се вписват във всеки стил – от класически до гръндж и изглеждат красиво с мидиполи, рокли, дънки, костюми с панталон. За смели визии можете да изберете модел на платформа или с грайферна подметка. За облеклото в офиса са подходящи ботуши тип Челси на ток с изчистен заострен нос. Въпреки че повечето каубойски модели само бегло приличат на каубойски ботуши и не са подходящи за езда, тези дамски ботуши ще ви помогнат да останете модерни през предстоящия студен сезон. В последните модни колекции можете да намерите ботушите със стилети или дори без пета с различна форма на носа. Каубойските ботуши са универсални, могат да се комбинират с всякакви връхни дрехи от зимния гардероб (палто, парка, палто от овча кожа, кожено палто или кожено яке). С тези ботуши можете да носите дори тесни дънки, романтична рокля или плисирана пола с дебел пуловер. Особено дръзките дами ги носят с класически костюми с панталон.

Панделки

През 2022 година видяхме възраждането на балетния стил, включително и все по-големия интерес към пантофките. Ако сте смятали, че тенденцията ще остане в миналата година, жестоко се лъжете. Всъщност се случва точно обратното, така че е време да се запасите с поне един чифт от равните обувки. Независимо дали се радвате от идеята да обуете отново пантофки, едно е сигурно - това е една от най-практичните тенденции, която ще видите през последните години. Не само че обувките пасват на абсолютно всичко, но и можете да ходите с тях цял ден, без краката ви да се уморяват или да ви се появят мазоли. Ако сте минималисти по душа, може да изберете класически чифт в неутрален цвят. Ако сте малко по-смели, заложете на обувка с декорация или каишка. За романтичните натури много подходящи са обувките с панделки и каишки. Тези модели изглеждат невероятно женствени и за разлика от строгите офис обувки те ще добавят лекота, ефирност и нежност към образа.

Пепеляшка

Прозрачни обувки със и без чорапи. Сред модерните дамски обувки на ток през 2023 г. се забелязват интересни прозрачни модели. Те намигват към стъклените обувки на Пепеляшка, позволявайки да добавим малко приказка към ежедневието. От друга страна, имате възможност да промените цвета им. И това е друга тенденция на годината - да носите прозрачни обувки с чорапи. Така, променяйки цвета на чорапите или чорапогащниците, ще имате обувки в съответния цвят. Мрежести обувки за смели и дръзки момичета през 2023 г. ще бъде всякакъв тип мрежа. Това е изборът на смелите и дори дръзки момичета, които не се страхуват да привлекат вниманието към себе си. Това обаче не е вариант за всеки ден. Изберете този модел, ако планирате парти, но внимавайте при комбинирането на мрежата с ежедневни неща, за да не се окаже тоалетът кичозен.