0

П ерсоналът на Meta (компанията майка на Facebook и Instagram) се нахвърля срещу Марк Зукърбърг заради манията му по метавселената, която според тях ще „убие компанията“, съобщи Insider.

Служителите на Meta публикуват негативни коментари за Марк Зукърбърг в анонимния форум Blind, където служители споделят мнението си за работодатели. Отзивите са публикувани в деня, в който Meta съкрати 13% от работната си сила и на следващия ден. Един потребител оприличи съкращенията на "игрите на глада", а друг каза, че собственикът на Facebook има "несигурно бъдеще". Критиките са заради твърдата посока към развиване на метавселената, която според Зукърбърг е бъдещето на социалните мрежи и в която Meta трябва да е лидер.

Смърт

„Метавселената ще бъде нашата бавна смърт“, публикува в сряда потребител, който се представя за старши разработчик на софтуер. Той добавя: „Марк Зукърбърг сам ще погребе компания с тази своя мания.“ По-рано Зукърбърг се извини на персонала за необходимостта от съкращаване на 11 000 работни места, признавайки за своя грешка това, че е наемал прекалено много хора.

Критика

Друг потребител казва, че „Зук води тази компания в грешна посока“ и „ръководството няма представа какво се случва - те бъркат движението с напредък“. Профил, представящ се за старши технически програмен мениджър, написа в четвъртък: „Лошият мениджмънт е на път да потопи този кораб“ и „Вицепрезидентите и директорите са тук, за да издоят компанията, без да добавят никаква стойност“. А мениджър на база данни казва: „Мислех, че това е компания, управлявана от данни, но всъщност това е интуицията и емоциите на един човек. Никой не може да отмени решението му“.