0

В ъзможно ли е стилният дом да се превърне в арена на ужасите? Да, и то в най-страшния ден в годината – празника на Вси светии. Остават броени дни до Хелоуин, малчуганите нямат търпение да изненадат съседите с номера, а родителите – да приповдигнат общото настроение с украса. Ако сте от хората, които обожават веселието, време е да запретнете ръкави. През 2024 година октомври ще избяга от палитрата на традиционния оранжев цвят, вместо това акцент ще бъде властващата класика на черно и бяло.

Живи цветя

Причината през тази година да липсват пъстри нюанси, включително популярната яркочервена гама, която в определени декорации наподобява кръв, е идеята за семпла, стилна и не толкова крайна украса. Целта е да покажете на момчетата и момичетата, че може да превърнете дома си в къща на призраците, но без да използвате най-страшните за целта елементи. Този месец ще празнувате в компанията на скелети, духове, прилепи и паяци. Бихте могли да си закупите цял скелет, както и такъв, който е на части – изборът е напълно във ваши ръце. Мнозина украсяват с черепи рафтовете или ги поставят в центъра на трапезата за Хелоуин. По-артистичните дами и господа попълват дупките с живи цветя. Намират това за идеен ход и златна среда. Духовете се правят за няколко минути, необходими са ви само ножица, стара бяла кърпа и черен маркер. Платното може да окачите, където пожелаете – върху ваза, на вратата и пр. Паяците, прилепите и изобщо малките гадинки също бихте могли да сътворите от хартия или текстил. От ключово значение обаче е времето, с което разполагате, тъй като малките детайли са особено важни за крайния резултат.

За истинските ценители, очакващи с нетърпение 31 октомври като дата от календара, някои брандове са подготвили изненади, една от тях са глинените или восъчни фигури, които може да отлеете в домашна среда, а след това да поставите финални щрихи по ваша преценка.

Не на последно място са тиквите, някои от празнуващите не се отказват от тях за нищо на света, а за да са в крак с модните тенденции, през тази есен ги оцветяват в бяло и черно. За да не изглеждат постни, може да поставите допълнителни украски, като например да залепите мъниста, брокат или камъчета.

Вещици

В дългия списък може да добавите вещерски шапки, пера и пр. Ако разполагате с излишен бюджет, то обновете интериора у дома с нещо ново и различно – например минивъзглавници с тематични мотиви, сувенири или картини. Свещите са задължителни! Обърнете им специално внимание и пазете настрана децата вкъщи. Без тях обаче атмосферата не може да бъде същата. Ако искате всички да разберат, че симпатизирате на Хелоуин, украсете екстериора. Отново може да използвате гореизброеното, както и венец. За него повечето домакини предпочитат сухи цветя, които да им гарантират добра визия в рамките на няколко дни.

Направете венец за екстериора.

 Направете венец за екстериора.

Свещите са задължителни.

 Свещите са задължителни.

Изберете лакомство

Номер или лакомство – не може да прогнозирате правилния отговор. Ето затова нашият съвет е да се презастраховате от ужасна игра, неприятна шега или неподходящ подарък, като изберете да подарите сладко изкушение. Бонбоните няма да впечатлят децата, тъй като повечето от кошниците им ще преливат. За да се превърнете в любимци на гостите си, подходете с внимание. Ден по-рано пригответе сладки, миниторти или мъфини. Използвайте всичко налично в шкафа, не се колебайте да украсите със захарни звезди, лунички и пр. Ако сте готвач любител и имате определени заложби – развихрете се в кухнята.

Не пропускайте сладките изкушения.

 Не пропускайте сладките изкушения.