0

К амъните от декора на снимания у нас кинохит „300: Възходът на империята“ с Ева Грийн са снимани във видеоклипа на летния дует на Дара и Венци Венц „Змия“, разкри пред „Телеграф“ рапърът.

С тях те са направили изкуствено езеро, като цялото видео е заснето с технокран, който е най-големият у нас. „Аз бях с 3 кг златни бижута, вдъхновени от анимационен сериал в Netflix (Love, Death, Robots). Снимките продължиха над 18 часа, бяхме наели най-голямата XR видеостена на Балканите, на която са снимани „Мандалорецът“, новият филм за Индиана Джоунс и др. Всяка смяна на визията на Дара отнемаше по 2 часа - тя смени три перуки, три маникюра, които се правиха на терен. А проектът по създаването на „Змия“ беше алхимия между 4-ма артисти. Направихме „противоотрова“ под формата на песен в няколко минути“, разказа Венци Венц.

Театрално

Дара признава, че песента е художествена измислица. „Змия“ е провокирана от различни хора в живота ми, които са се опитвали да ме „захапят“ и да спрат позитивизма ми. Най-добрият ми отговор към тях е да им се усмихна и да не им приемам отровата. Когато отивам в студиото, винаги се подготвям с тема, по която да пиша. Записвам си думи, мелодии, истории и неща, които ме вълнуват в точния момент. Често, докато се къпя, ми се проявяват картини, идеи, които впоследствие бързам да запиша в студио. Видеото е леко театрално - артистичен акт и букет от емоции. Аз играя амазонката, а Венци е повелителят на дракони. Дуетът ни с Венци празнува 10-годишното ни приятелство. Той е човекът, който е бил с мен по пътя от самото начало. Сътворихме „Змия“ заедно с него, Preyah и Alex Parker през много сълзи от смях“, сподели пред „Телеграф“ и Дара.

Магично

Другият летен дуетен хит от каталога на „Вирджиния Рекърдс“ е „Вселена“ на Михаела Маринова и Любо Киров. Това е втората им съвместна песен след успеха на „Мога“. „Щеше да е странно, ако дуетът ни с Любо нямаше продължение. Имам чувството, че срещата ни с Любо е съдбоносна. Има нещо магично и много специално в познанството ни. Той е мой спътник в живота и един от най-големите ангели пазители, които имам до себе си. Сякаш съм мечтала това да ми се случи. Още не мога да повярвам, че Любо пожела да се включи в песен по моя музика и текст, аранжиментът е на Ангел Дюлгеров, с когото и двамата работим. „Вселена“ е лично откровение към моята сила. Към нещата, в които вярвам, обичам и които ми дават силата и мотивацията да ставам всяка сутрин и да постигам целите и мечтите си. Тази песен събира моите вярвания и усещанията за сбъдването на мечти“, каза Михаела Маринова.

Дъждовно

Според Любо Киров времето си знае работата и още когато е чул „Вселена“, си я запял. „Никой не може да ме убеди, че тази песен не е създадена за дует между мен и Михаела Маринова. Парчето участва във втория солов албум на Маринова, но сега версията, която се получи, с това разпределение на гласовете, мисля, че се качи на още едно допълнително ниво като емоция. Всеки е щастлив да пее с някой подобен на него. Няма млади и стари в изкуството. Има хора, които се разделят на класа, на можене и на преживяване.

Нямам търпение да чуете дуета на „Вселена“. И двамата имаме турнета през лятото и тази песен ще бъде част от нашата програма“, сподели пред „Телеграф“ Любо. За видеото разказва, че е заснето на две части – първо в студио, а после и на полето в Божурище. „Тъй като се бяха насъбрали много дъждовни дни, трябваше да изчакаме и да определим снимките по метеорологичните прогнози. Заради метеорологичните условия трябваше да изберем по-далечна дата. Час преди началото на снимките ни на полето се изсипа пороен дъжд и газихме в локви и кал. Беше студено, бяхме целите мокри, но се получи много красиво“, добави певецът.

Алма с 3-метрови плитки за So High

Алма и Кристиан Костов в кадър от So High

 Алма и Кристиан Костов в кадър от So High
Вирджиния Рекърдс

Креативната идея за клипа е на Еда и Евгени.

 Креативната идея за клипа е на Еда и Евгени.
Вирджиния Рекърдс

Алма и Кристиан Костов също изненадаха меломаните с дуета So High. Видеото показва етапите на една любовна връзка, снимано е със 180-градусов робот камера, като креативната идея е на артистичното дуо The Trackers – Еда и Евгени, които са много добри приятели с музикантите. В клипа певицата е с 3-метрови плитки, а декорите са ръчно изработени. „Написах песента по време на лагер за писане на музика в Атина съвместно с един от любимите ми продуценти – Alex Parker, и двама много талантливи автори - Ted Economou и Tim Nort. So High е песен за двойствеността на опияняващата любов, от която обаче имаш нужда да се отдалечиш, за контраста между това да знаеш какво е най-добро за теб, но все още отчаяно да желаеш това опиянение. Идеята за дуета беше на майка ми. Двамата са имали среща в офиса на „Вирджиния Рекърдс“, по време на която са слушали мои дема. Когато слушат това на So High, тя веднага си визуализира песента в дует“, разказа пред „Телеграф“ Алма. „Влюбих се в парчето от първо слушане. Саня ми пусна So High в края на изминалата година и скоро след това вече бях в студио да запиша своите вокали. Получи се с лекота и всички прегърнахме този проект“, допълни Крис.