0

Д иетите за отслабване невинаги са поносими за организма и не са чак толкова приятни за изпълнение, но плодовите и зеленчуковите варианти са вкусни, а и безспорно полезни.

Друг техен плюс е това, че не се налага приготвяне на ястия, което от своя страна означава повече време за любимите ви занимания. Затова ви предлагаме отслабване с диня. Това е летен начин за намаляване на телесното тегло, който има пречистващ ефект, пише Framar.bg .

Резултат

Отслабването с диня е ефективно, защото се понася добре от всеки здрав организъм и спазващите я не изпитват чувство на глад. Подобни хранителни режими са предпочитани, защото дават бързи резултати за кратко време. Конкретно с тази динена диета за седмица може да отслабнете с 3-5 килограма и ако преустановите диетата правилно, то за 2 седмици може да изгубите 7-8 килограма. И най-важното - теглото няма да се възвърне веднага. Чрез консумация на диня в продължение на седмица ще се нормализира обмяната на веществата, ще се изведат излишната течност и токсините от организма, което е и причината за намаляване на килограмите.

Режим

На всеки 10 килограма телесно тегло се полага по 1 килограм диня дневно. Количеството се приема на 5-6 пъти, препоръчително е на всеки 3 часа. Ако изпитвате силен глад, може към всяко хранене да добавите и парче сух ръжен хляб. Режимът се спазва в продължение на 5-7 дни. Проблемите, които може да възникнат, докато сте на динена диета, се изразяват с стомашно-чревен дискомфорт, метеоризъм и тежест в стомаха. Често тези неразположения се появяват на втория ден. Ако не се чувствате добре, преустановете диетата. За постигане на най-добри резултати и за запазване на ефекта още 7-10 дни след спирането на диетата се препоръчва следният начин на хранене:

Закуска: каша (оризова, овесена), приготвена с вода; обезмаслена извара или сирене, или яйце.

Обяд: риба или нетлъсто месо; зеленчукова салата, подправена с лимонов сок и зехтин.

Вечеря: диня - 1 кг от месестата й част на 30 килограма тегло.

Динената диета е противопоказна при:

камъни в бъбреците;

диабет;

тежки заболявания на задстомашната жлеза;

проблеми с простатата;

пиелонефрит.

Диетата с диня е нискокалорична и детоксикираща и може да се спазва толкова дълго, колкото решите, но от основно значение е да се чувствате добре. Важно е да отбележим обаче, че ограничаването на калориите може да предизвика преяждане след края на хранителния режим, така че се опитайте да се придържате към здравословните питателни храни и съобразения размер порции.

Диненият хранителен режим предоставя малко калории на организма и ако тренирате по-интензивно, е много вероятно да почувствате умора или замаяност. Ето защо е изключително важно да изберете програма за отслабване, която няма да навреди на вашето здраве и с която ще постигнете дълготраен ефект.

5-дневен хранителен режим

Първи ден

Закуска: 1 резен диня и 1 чаена чаша кафе или зелен чай;

Обяд: 150 грама сварено постно говеждо месо, 150 грама сварен ориз и 1 резен диня;

Вечеря: 60 грама безсолна извара, 1 филийка пълнозърнест хляб и резен диня.

Втори ден

Закуска: 1 резен диня и препечена филийка хляб, чаена чаша кафе или зелен чай;

Обяд: 100 грама сварено бяло пилешко месо без кожа, филийка пълнозърнест хляб и резен диня;

Вечеря: 100 грама любима риба на скара, 100 грама сварен ориз и 2 резена диня.

Трети ден

Закуска: резен диня, препечена филийка хляб и чаена чаша кафе или зелен чай;

Обяд: 50 грама паста с домашен доматен сос и 3 резена диня;

Вечеря: зеленчукова салата по избор и диня, колкото ви се яде.

Четвърти ден

Закуска: 2 резена диня

Обяд: 1 купичка крем супа от броколи (сварявате 3 чаени чаши броколи и 1/2 глава лук във вода, колкото да ги покрие, и пасирате), филийка пълнозърнест хляб и 2 резена диня.

Вечеря: 3 средно големи печени картофа и 2 резена диня.

Пети ден

Закуска: 3 резена диня

Обяд: 150 грама сварено постно говеждо месо и диня, колкото желаете.

Вечеря: 1 филийка пълнозърнест хляб, 60 грама безсолна извара и 3 резена диня.

4-дневен хранителен режим

За да се постигне бързо отслабване с няколко килограма, в продължение на 3-4 дни може да се консумира само диня, като понякога се допуска изяждането на филийка пълнозърнест хляб. Раздялата с 3-4 килограма от телесното тегло е неизбежна. Това е монодиета, което я прави неподходяща за продължително спазване, тъй като подобно драстично ограничаване на хранителни елементи не е здравословно за организма.

Друг вариант за намаляване на теглото с помощта на сочния плод е като заедно с него се консумират обезмаслена извара и оризова каша. Тези храни неслучайно са подходящо допълнение към динята. Оризът прекрасно стимулира чревното храносмилане и не дава възможност на стомаха да мързелува. Изварата пък обогатява организма с необходимите му животински белтъчини и калций, който в хода на диетата се отмива от костната тъкан. Резултатите, които могат да се очакват, обикновено са равни на 3-4 килограма, свалени за 4-5 дни.

Примерно меню:

Закуска: 200 грама обезмаслена извара, 2-3 резена диня

Втора закуска: 1 резен диня

Обяд: Оризова каша със сол, сварена във вода (не в прясно мляко), 2-3 резена от плода

Следобедна закуска: 50 грама извара, диня

Вечеря: оризова каша, диня

Динената диета не трябва да се прилага за дълъг период от време, тъй като организмът се изтощава. След двуседмична почивка може отново да спазвате режима за няколко дни.

Методът, основаващ се на консумация на сочния плод, е работещ и приятен начин за намаляване на телесното тегло, за оздравяване на храносмилателните органи и пикочо-половата система, освен това кожата става по-свежа и по-нежна.

Хората с наднормено тегло могат да правят по 1-2 разтоварващи дни с диня седмично. Плодът е нискокалоричен, а фолиевата киселина, която влиза в състава му, нормализира обмяната на веществата. През "динения ден" се позволява прием на 2 килограма от летния плод.