0

М есец ноември е най-подходящ Дядо Коледа да напълни торбата с подаръци. Това изчислиха астролози и езотерици, като според тях черните седмици и петъци с намаленията сега далеч не са единствената причина.

Звездна обстановка

„Пазарувайте сега подаръци за близките си, защото месец декември няма да бъде благоприятен в много отношения“, коментира метафизикът инж. Радослав Димитров. Той се обоснова с лошата звездна обстановка в 12-ия месец. Той ще премине под знака на последния за годината ретрограден цикъл на Меркурий, който ще ни мъчи до 2 януари 2024 г. Опасният астропериод започва на 13 декември, но заради явлението „сянка“ действа дори до 10 дни по-рано. С други думи почти целият декември щял да бъде ялов откъм шопинг.

Преценка

Според астрологията в тези дни не се препоръчва пазаруване на армагани, тъй като обратният ход на първата планета влошава преценката ни и е малко вероятно да уцелим продукт, подходящ за близките ни. Наред с това западни астролози не препоръчват закупуване на техника, автомобили, тъй като по-често проявявали дефекти. А можело и скоро човек да размисли за целесъобразността на този харч. Така или иначе закупеното после не се ползвало поради една или друга причина, като, разбира се, има и изключения от това метафизично правило.

Другото, което езотерици изтъкват, е, че през последния за годината месец имало и няколко дни, известни на Изток като дни на бедност. През тях не бивало да харчим пари, освен за най-необходимото като храна и гориво, но без плащане на сметки.

Нова година

Топезотерикът и астролог Мишел Никлева също посъветва да се пазарува за Коледа и Нова година през ноември. Тя даже изчисли и оставащите подходящи дати за това до края на месеца, които са: 14, 15, 16 (след 10 ч.), 17, 19, 21, 22, 24, 26, 28, 29, 30.

„На пазаруването влияние оказват цял комплекс от фактори, не само пребиваването на Луната в даден зодиакален знак, но и междупланетните аспекти. Закупените стоки в неподходящ момент бързо се амортизират и проявяват дефекти. Може дори да ви дразнят или да ви носят лош късмет”, коментира Никлева. Нейните дати са съобразени и с моментите, когато Луната е без курс – т.е. не прави аспекти с другите планети или се готви да смени знака, в който се намира. Това звездно време също трябвало да се избягва, за да носят щастие подаръците и да служат дълго на близките ни.