0

С нежни нюанси ще „прегърнат” интериора през следващите месеци и по-специално - мебелите и декора във всекидневната. Помещението, в което разпускаме след дълъг и натоварен ден, отдаваме се на хобита и развлечения или се срещаме с роднини, близки и приятели ще бъде подвластно на бялата гама.

Мека мебел

Мекият диван е едно от първите неща, които човек си представя, визуализирайки промените. Ето затова нашият съвет е да не губите време, преди да се сдобиете с красив и комфортен модел. Пазарът предлага богато разнообразие - от класически, елегантни видове, които никога не излизат от мода, до смели и иновативни решения, задоволяващи екстравагантния и нестандартен вкус. Хитови са правите линии, като изключение правят единствено дуо моделите. При тях дизайнерите използват обли ъгли, за да засилят усещането на уют. Същите емоции създават, комбинирайки ги с табуретки, фотьойли или масивни кресла. Безспорно най-търсени са диваните в Г-образна форма. Предпочитани са заради възможностите на позициониране. Те събират достатъчно на брой хора, без да заемат излишна площ. В по-тесните домове обикновено са разположени в близост до две стени. В просторните жилища, независимо от формата си, те са фокус, т.е. намиращи се в точния център.

Характеристики

Не правете компромис със светлите нюанси, поддръжката на тапицерия от този вид ще ви улесни макар масово разпространената информация, че се замърсява лесно и чисти трудно. Мръсно бяло, слонова кост или капучино - изборът трябва да отговаря на личните ви представи за стилен дом. Нашият съвет е да изберете диван с обемни възглавници и прави основи. Повечето предлагат наклон, регулация на подлакътниците и облегалките. 75% от Г-образните дивани се превръщат в легло. Друга характеристика, също толкова важна, е височината. Предложенията с крачета набират все по-голяма популярност, особено онези, които притежават винтидж нотка. Някои старателни домакини държат на тях заради почистването на подовата настилка - без преместване и излишни усилия. Други ги намират за далеч по-примамливи и „отварящи” дома.

Тапицерия

Изборът на тапицерия също е от ключово значение. Платовата е един от най-популярните избори за дивани. Тя идва в разнообразие от цветове, десени и текстури, което я прави подходяща за почти всеки интериор. Има водоустойчиви и миещи се дамаски, които са особено препоръчителни за собственици на домашни любимци. Сред останалите са кожа, екокожа, велур и плюш. При закупуването на кожа е възможно заделеният бюджет да скочи. С времето тя старее и променя цветя си, а мнозина ценят това й качество. Ековариантът е нейната алтернатива. Произвежда се от изкуствени материали, но е доста ефективна. Велурът е мек и елегантен, подходящ е за жилища, които са обзаведени бутиково. Не избирайте този тип, ако имате малки деца, куче или котка. Плюшът не е подходящ по същата причина, има къси и плътни влакна, които мнозина намират за перфектни, що се отнася до удобството в хола.

За финал - важно е да съобразите избора си с общата интериорна рамка, с желаните цвят и десен и наличния бюджет. Ако отговаря на всичките ви критерии, то това е вашият диван!